avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare care tine loc de act autentic de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare care tine loc de act autentic de vanzare-cumparare

Buna ziua,anul trecut parintii mei mi-au vandut prin judecatorie un teren de 2600mp pe care erau construite o casa cu 2 camere si sala si un grajd,act in care este specificat drept de habitatie pana la sfarsitul vietii.Ulterior s-a renovat casa,si am inceput o noua constructie,cu autorizatie,langa casa veche si s-a schimbat si acoperisul la cea veche,fiind comun.Zilele trecute l-am auzit pe tatal meu ca ar vrea sa se duca la un avocat sa sparga actul(doar el,mama nefiind de acord).As vrea sa stiu daca este posibil si in ce conditii ar putea sa sparga acest act,cat timp i se respecta dreptul de habitatie in locuinta pe care mi-a vandut-o.

Cu stima,
Marian Dinca
Cel mai recent răspuns: dinca_marian_eugen , utilizator 16:01, 11 Martie 2012
Tocmai ca prin faptul ca ati locuit cu el si ati construit i-ati impiedicat dreptul de habitatie. Nu ati precizat daca habitatia cuprinde intreg imobilul sau numai o camera.
Dreptul de habitatie este pentru casa cea vanduta(2 camere si sala) si este pentru ambii parinti,iar mama nu este de acord cu el sa sparga actul.Eu mi-am construit o alta casa unde stau,langa casa veche,am cuplat ambele case la utilitati(apa,canalizare),singura modificare la casa cea veche a fost amenajarea unei bai si a unei bucatarii ambele in sala casei si reparatia acoperisului si a uneia din camere.

Mai exact in hotarare scrie "cu asumarea obligatiei de a le permite sa locuiasca in casa pana la sfarsitul vietii"
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
dinca_marian_eugen, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinul lucia58 lucia58 Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.ocuiesc in casa parinilor mei care sunt decedati ,casa cand a fost cumparata de parintii mei avea unul din pereti comun cu un ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj stancea stancea buna ziua... in anul 2004 mam casatorit,mama mea nea facut mie si sotiei un contract de intretinere ....pe o locuinta compusa din 2 camere si sala... ea ... (vezi toată discuția)
Drepturi la mostenire cimpoiescu_diana cimpoiescu_diana Ce drepturi asupra mostenirii ( 2 case in aceeasi curte ) pot avea eu ca nepoata, proprietatea fiind trecuta in numele ambilor mei bunici de pe tata ( tatal si ... (vezi toată discuția)