avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... autorizatie de la primarie ptr izolatie termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

autorizatie de la primarie ptr izolatie termica

Buna ziua,

Ca orice om gospodar, care vara isi face sanie si iarna caruta, deja ma gandesc sa fac izolatia termica a peretilor exteriori si a plafonului de la subsol (locuiesc la parter). Pentru izolatia facuta pe interior nu am avut nevoie de autorizatia de constructie eliberata de primarie. Pentru izolatia pe exterior am auzit ca este nevoie de asa ceva ptr a nu avea probleme. Intrebarea mea este daca ptr izolatia plafonului de la subsol am nevoie de vreun aviz, autorizatie sau vreo aprobare din partea asociatiei de proprietari. Fiind singura care beneficiaza de izolatia plafonului banuiesc ca aceasta nu va fi o cheltuiala comuna, nu? Sau da?

Cel mai recent răspuns: jade_0923 , utilizator 05:00, 13 Martie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Cred ca nu m-am facut inteleasa bine. Eu nu ma ocup de izolarea termica a intregului bloc, ptr ca ptr asta avem presedinte, care din N motive spune ca aceasta lucrare ca nu este necesara (inca!).
M-am referit ca doresc sa fac izolatia exterioara numai ptr cat tine apartamentul meu (locuiesc la parter, pe colt, 2 din cele 3 camere au cate 2 pereti exteriori). Si acum vine alta intrebare care nu am pus-o in primul comment. Am voie asa ceva? Sau trebuie sa astept pana cand aceasta lucrare va fi pe ordinea de zi a asociatiei?

Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
jade_0923, utilizator
Totusi cred ca se refera la autorizatii ptr executarea lucrarii in regie proprie din fonduri proprii.Eu din ce am inteles este mult mai ieftin si mai practic (birocratie) sa executi singur lucrarea din fonduri proprii eventual angajand o firma care realizeaza astfel de lucrari cu care eventual poti negocia la un pret real al lucrarii.Oricum domnul locuieste la parter si poate executa singur lucrarea.
Nu vi se va elibera o asemenea autorizatie. Legislatia interzice izolarile exterioare in regie proprie doar pentru un apartament. Autorizatia va fi eliberat doar pentru tot blocul si este obligatia asociatiei sa izoleze tot blocul pentru ca acela este proprietate comuna a proprietarilor. Peretele exterior al apartamentului dvs. nu va apartine, apartine proprietatii comune a proprietarilor.

La mine in sector am vazut ca deja au inceput sa ii amendeze pe cei care au realizat astfel de lucrari
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Buna seara,

Am inteles ca nu am voie sa efectuez in regie proprie lucrarile de izolare pe exterior. In ceea ce priveste izolarea plafonului de la subsol am nevoie de vreun accept din partea asociatiei? Ptr ca banuiesc ca si acesta este considerat parte comuna.

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari-spatii comune iuliaiulia1501 iuliaiulia1501 As vrea sa aflu daca un perete exterior al apartamentului proprietate personala este considerat spatiu comun avand in vedere cheltuielile pentru izolare ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica exterior THEODORA30 THEODORA30 Buna ziua vreau sa stiu de ce am nevoie de autorizatie pt a mi izola exterior o garsoniera care este situata pe colt si de ce nu mi se da autorizatie ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica elaeco elaeco Buna ziua, Doresc sa va intreb daca este legal ca izolatia termica a peretilor exteriori pe care eu am facut-o din bani personali sa fie data jos de catre ... (vezi toată discuția)