avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica exterior
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica exterior

Buna ziua vreau sa stiu de ce am nevoie de autorizatie pt a mi izola exterior o garsoniera care este situata pe colt si de ce nu mi se da autorizatie individuala si trebuie sa platesc o expertiza energetica a blocului -o avere....de 2 ani ma confrunt cu mucegai ,blocul meu abia in 2015 intra n programul de reabilitare termica,deci eu sunt infranata de ins statului sa nu fac nimic in folosul meu.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:04, 20 Septembrie 2013
Partea exterioara a imobilelor de locuit in comun reprezinta parte comuna,a carei intretinere si reparatie intra in respoonsabilitatea asociatiei de proprietari
Nu se acorda autorizatii individuale deoarece procedura de executie modernizare energetica partiala -afaerent unui singur apartament nu asigura efectul scontat,nsi nu beneficiaza de garantie
Astfel de lucrari trebuiesc realizate concomitent pe intreaga suprafata parte comuna ,cu aceleasi materiale cu aceiasi tehnica si cu unitati autorizate ,care la final sa poata incheia proces verbal de receptie si sa acorde garantia lucrarii
Ok si eu daca mi voi izola fara autorizatie pentru ca ma lupt cu mucegaiul de 2 ani de zile,ce mi se va intampla?
Poate ca o sa scapati de mucegai dar nu este sigur. Daca ati realiza lucrarea prin asociatie, pentru intreg blocul sansele de a scapa de mucegai sunt mai mari.
Ok si eu daca mi voi izola fara autorizatie pentru ca ma lupt cu mucegaiul de 2 ani de zile,ce mi se va intampla?


Cred ca o sa va luptati cu mucegaiul mai rau decat pana acum, nu cred ca exista solutie ca sa nu se infiltreze apa intre peretele blocului si polistiren, iar odata intrata apa intre cele doua nu se va usca asa usor, pentru ca nu are cum, iar peretele va ramane ud si mucegaiul va fi tot in casa, poate mai rau decat acum.
Lucrarea de hidroizolatie este bine sa fie facuta pe tot peretele odata, pentru ca in partea superioara (de pe terasa blocului catre exterior) o sa fie o streasina care nu permite apa sa se infiltreze.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
ContSters241232, utilizator
Un vecin care locuieste la etajul 4 a suferit o inundatie. Apa s-a infiltrat printre imbinarile placilor prefabricate pana la parter , pe sub izolatiile termice si perete. Cu toate acestea nimeni din vecinii de dedesubt nu are igrasie, pentru ca exista un curent de aer ascendent care usuca apa aparuta. Mentionez ca eu am dat alarma la vecinii de pe acea parte, deoarece la parter izvora apa care se prelingea pe trotuarul de protectie.

Alte discuții în legătură

Reabilitarea blocurilor de locuinþe-obligativitate pentru toþi membrii asociaþiei de proprietari? ContSters116611 ContSters116611 Locuiesc într-un bloc construit în 1981 şi fac parte din asociaţia de proprietari a blocului. După mutarea mea (la puţin timp după darea în ... (vezi toată discuția)
Daune apartament din cauza acoperisului m_alinn m_alinn Buna ziua, Anul trecut am cumpărat un apartament într-un bloc nou. Dupa mutarea în apartament, de-a lungul timpului, am observat infiltrații în pereții ... (vezi toată discuția)
Lucrare particularã în bloc kicsim21 kicsim21 Bună ziua. Asociaţia noastră de locatari a început izolarea termică a blocului din interior (casa scărilor - cu polistiren de exterior, imaginaţi-vă ... (vezi toată discuția)