avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate smecherii din scoala - eliberare conditionata ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

smecherii din scoala - eliberare conditionata certificat de absolvire

buna seara, conducerea unui liceu nu vrea sa elibereze diploma de 12 clase elevilor doar daca se plateste o taxa de 10 milioane lei vechi, sau daca se plateste taxa de bac care costa mai mult, iar banii spun ei ca se depun innainte la o banca pe numele unei fundatii,si se incheie un contract si elibereaza si chitanta.. este legal?
am aflat azi ca directorul unitatii de invatamant intra in clasele elevilor si a dat termen de 2 zile pt plata taxei de bacalaureat de pe acuma. Cine nu plateste nu poate sa-si dea testele si nu poate intra in examen pentru a promova liceul, deci nu are rost sa se mai prezinte la ore si examen. Un liceu privat am auzit ca-si poate fixa taxe oricat de mari, dar te poate obliga sa dai bacul?
kuky666, daca liceul respectiv este unul privat atunci ar trebui platita taxa de bacalaureat.

Nimeni nu poate fi obligat sa dea examenul de bacalaureat dar... de ce sa mai faci liceul? :(

In discutie este un liceu de stat sau privat? Pentru ca din ultima dv postare deduc ca ar fi privat...
kuky666 a scris:
Un liceu privat am auzit ca-si poate fixa taxe oricat de mari, dar te poate obliga sa dai bacul?

Nu va pot obliga sa sustineti examen de bacalaureat, insa Dvs. nu aveti interesul de a finaliza acest liceu, despre care abia cum am inteles ca privat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoala care ia banii cu forta kuky666 kuky666 buna dimineata Am un prieten care merge la liceu la fara frecventa in clasa a XIII-a (ultimul an). Ieri a venit secretara in clasa si a spus ca este ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare diploma fica mea a absolvit liceul fara bac iar ... Antik Antik Refuz eliberare diploma Fica mea a absolvit liceul fara bac iar secretara scolii spune ca nu se eliberează diploma ci doar foaie matricol.. Liceul este ... (vezi toată discuția)
Reinscrierea la liceu, urgent va rog... va multumesc :) tarkan tarkan Renuntare la diploma de bacalaureat :) Din ce am citit, am inteles ca domnul ministru Sorin Campeanu, ar fi afirmat ca se poate renunta si la diploma de ... (vezi toată discuția)