LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului Accesează live evenimentul
Doresc schimbarea numelui de familie pentru fetita mea, si anume doresc sa poarte si numele meu alaturi de acela al tatalui ei pentru a-i fi mai usor la scoala. Nu am fost casatorita cu tatal ei, iar fetita a fost recunoscuta de catre acesta (poarta numele lui). In 2008 ne-am despartit iar minora mi-a fost incredintata spre crestere si educare, avand hotarare definitiva si irevocabila.
Desi i-am solicitat tatalui ei acordul pentru schimbarea de nume - si raspunsul lui a fost afirmativ atunci cand am discutat - acum acesta taraganeaza in mod intentionat lucrurile. De asemenea dupa ce ne-am despartit nu s-a mai interesat de minora (nu a mai vazut-o din dec. 2008) si ii plateste o pensia de intretinere modica ocazional.
Ce sanse am sa-i schimb numele pe cale administrativa? In lipsa acordului tatalui pot obtine o hotarare de la Autoritatea Tutelara care sa tina loc de acest acord? In ce conditii pot obtine o asemenea hotarare?
Dati adresa la care presupuneti ca se afla. Mai mult puteti sa-l citati si in presa prin mica publicitate, pentru a face dovada in instanta ca ati incercat sa dati de el.