avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Planul de conturi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Planul de conturi

Buna ziua, doresc o indrumare daca se poate, incerc sa descifrez singura planul de conturi prin a face teurile conturilor si corespondenta acestora prin exemple. Iau ca exemplu o Asociatie de proprietari ,desi stiu ca se tine evidenta contabila in partida simpla,eu incerc sa inteleg functionalitatea conturilor si transpunerea lor. Concret: carui cont sa ii asociez plata unui abonament lunar pentru intretinerea liftului?401 sau 611.Este foarte greu sa lucrezi singur, nu am gasit niciun mentor pe langa care sa fac ucenicia. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: CRINA1 , utilizator 11:34, 13 Martie 2012
Foarte corect. Ati prins miscarea.
iulia53 a scris:

sau puteti sa le platiti prin casa 401=5311 numerar..
Abonamentul lunar la lift il tereceti pe Ct.628-Alte servici executate de terti
628=401 cu valoare din factura
401=5311

Da ,sau se poate plati in numerar. Deci mai adaug si contul 628?

George1962 a scris:

Foarte corect. Ati prins miscarea.

Multumesc din suflet, este un prim pas ,dar ma bucur ca am inteles cat de cat corelarea conturilor cu ajutorul dv ,cei care mi-ati raspuns .
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
georgianagyo a scris:
Oricarei plata din casa (5311) ii este corespunzator un cont de furnizor.

Sigur oricarei plati din casa ii corespunde un cont de furnizor? Numai furnizorii se platesc prin casieria unei societati?
Dar dividendele(ct.457), salariile(ct.426 sau 421), avansurile de trezorerie(ct.542) cum le achitam ?
Acesta se inchide prin cont de cheltuieli.

Nu in toate cazurile contul 401 se inchide cu un cont de cheltuiala.
In cazul achizitiei de materii prime(ct.301), materiale(ct.302), marfuri(ct.371) receptia acestora se face pe baza facturii emise de furnizor.Daca acestea sunt date in consum sau vandute se constituie cheltuiala si se scade gestiunea.

:offtopic:Interventie moderator:

@CRINA1
Prin postarea consecutiva a mesajelor ati incalcat Regulamentul forumului:
1.3. Nu ne dorim sa postezi mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie, cata vreme exista posibilitatea sa editezi mesajul anterior (in cele 30 de minute cat poti edita mesajul).

În general, tine cont de faptul ca un mesaj trebuie sa poata fi citit rapid. Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si indispune cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

2.9. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, o poti face timp de 30 de minute de la publicarea mesajului. [...]

Va rog sa tineti cont de acesta pe viitor.

www.avocatnet.ro/content/tag...

Va multumesc.
Gabriela Ionescu
EDITAT CITAT

[Mesaje consecutive? Va referiti la faptul ca am multumit fiecarui utilizator care mi-a raspuns prin mesaje separate si ca am mai postat un mesaj in care intrebam daca am inteles corect o alta inregistrare contabila? Imi cer scuze , nu am stiut ca se intepreteaza ca doresc sa ies in evidenta si mai presus de toate nu am dorit sa "chinui " pe nimeni.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu sediu de firma maria_antoneta maria_antoneta [quot]ginerele meu si-a facut o firma la care este actionar unic .sediu firmei este in apartamentul propietate privata ,In aceste conditii poate sa suporte ... (vezi toată discuția)
Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrare corecta in conta Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu patronul pleaca in delegatie in alt oras pentru cumparare marfa,venind inapoi cu facturile aferente.eu in conta [b]sunt obligata[/b] sa fac inregistrarea ... (vezi toată discuția)