avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... COMPETENTA TERITORIALA PENTRU PLANGERE PENALA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

COMPETENTA TERITORIALA PENTRU PLANGERE PENALA

In cazul incheierii unui contract de arenda proprietarul terenului arendat,terenul arendat se afla intr-un judet iar arendasul se afla cu domiciliul in judetul limitrof.
Se poate pune plangere penala la parchetul la care este arondat domiciliul arentdatorului unde se afla si terenul si unde a fost incheiat si contractul in forma autentica la notar ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:20, 12 Martie 2012
In principiu, plangerea penala se poate depune oriunde, ea se va inainta pe cale administrativa organului de urmarire penala compentent.
Competenta este in primul rand determinata de locul unde a fost savarsita infractiunea.
Plangerea se poate depune la domiciliul partii vatamate.
Insa nu cred ca ar fi o infractiune ceea ce vreti sa reclamati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala rolex rolex In cazul unei plangeri penale privind tulburarea proprietatii/teren agricol/ ESTE POSIBIL ca plangerea sa se faca la prchetul de la domiciliul proprietarului ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala - plangere penala lara12 lara12 am înțeles că pot depune plângerea penală la procuratura, poliția din zona unde am domiciliul, chiar dacă cel pe care îl reclam și faptele ... (vezi toată discuția)
Plangere penala inselaciune magdalenapaun magdalenapaun in cazul unei plangeri penale pentru inselaciune impotriva administratorului unei firme din alt judet decat cel in care isi are sediul societatea noastra ... (vezi toată discuția)