avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... un sfat urgent..DEMISIE?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

un sfat urgent..DEMISIE?

Va rog ,un sfat.Sunt in urmatoarea situatie.
Din iunie 2011,sunt agajat la o soc.comerciala,pe perioada nedeterminata.
Aziam fost chemat la birou ,sa mi se comunice ca din "acest moment a incetat colaborarea",intre mine si firma.Punct.Am intrebat motivul si mi s-a raspuns ca sunt "nerentabil",lucrez in vanzari si tot ce presupune activitatea mea nu este rentabil pentru firma.In conditiile in care in ultimii 2 ani a existat o constanta...Mi s-a propus sa-mi dau demisia,cu un preaviz de 20 zile lucratoare,sau daca nu sunt de acor,se face o expertiza financial-contabila,care sa demonstreze nerentabilitea...Mentionez,ca am informatii ca vor sa angajeze in locul meu o alta persoana,iar demisia mea ar conveni....
Va rog mult,sa ma sfatuiti ce decizie sa iau....
Multumiri anticipate.
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 14 Martie 2012
Expertiza contabila are ca obiectiv constatarea faptului ca pe perioada lucrata ati cauzat sau nu un prejudiciu .. evaluarea dvs are ca obiectiv constatarea eficientei activitatii dvs...
Bine,dar cum ma poate acest lucru afecta?
intrebare ptr@freelis
Expertiza contabila va poate afecta intrucat se va angaja raspunderea patrimoniala a dvs pentru prejudiciul cauzat angajatorului ..

Evaluarea va poate afecta in ceea ce priveste modalitatea de concediere ..care pote fi pentru necorespundere profesionala, puteti fi printre primii concediati pentru motive care nu tun de persoana dvs etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare, ordinea de prioritate ContSters74449 ContSters74449 Buna ziua, Art 79, al 2, CCMRC,prevede ordine de prioritate a salariatilor ce pot fi disponibilizati. din motive ce nu tin de persoana lor.Aceasta ... (vezi toată discuția)
Abuzuri ale firmelor straine clujeanul73 clujeanul73 Desi la angajarea in cadrul acestei societati s-au facut nenumarate promisiuni, care urmau sa intre in vigoare incepand cu 01.01.2009, toate acestea au ramas ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila ContSters126274 ContSters126274 S-a dispus o expertiza contabila cu termen 30.04.2010, de atunci s-a amanat predarea acesteia de 2 ori.Din cate cunosc expertul a solicitat acte si de doua ... (vezi toată discuția)