avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca - lovit de un stivuitor
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca - lovit de un stivuitor

In data de 11 martie 2011 am fost accidentat la locul de munca.
Un stiwuitorist a circulat cu spatele , nu m-a vazut si ma lovit cu viteza.
Piciorul me a fost fracturat cu fractura deschisa.
Dosarul la judecatorie sa inchis dar in dosar nu am fost numit vinovat.

Nu mam pus plangere impotriva stiwuituristului sau a firmi deoarece firma unde lucream ma promis ca o sa am un loc de munca stabil, dar dupa un an sa rezgandit si vor sa ma dea afara. Am ramas cu un picior rupt si fara loc de munca.

In cazul acesta se mai poate obtine pt daune morale ( is nenorocit pe o viata) sau nu am nici o sansa impotriva firmei?

Multumesc mult pt ajutor!!!

Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 20:24, 13 Martie 2012
Cu un avocat bun puteti obtine despagubiri in instanta. Suma care se practica acum in astfel de procese este in jur de 200.000 lei.
Nu este problema ca a trecut deja un an de la accident?
Certificat medico legal nu este in dosarul meu, probabil ca nu a fost scos anul trecut.
Avocatul meu ma zis daca in certificat medico legal scrie peste 60 de zile am sanse bune sa castig.
Pentru un accident cu picior stang fracturat deschis se da peste 60 de zile in certificat medico legal?

Mai am inca o intrebare:
Daca demisonez eu de la firma (acuma ma forteaza din toate partile...ii foarte stresant) si daca de esemplu ma pune la somaj technic pot sa incep o ancheta in legatura cu accident, nu are legatura unu cu altu?

Multumesc foarte mult pentru raspuns si pt ajutor.

Am nevoie de sfaturile bune.

Cu stima,


Pai cate zile de incapacitate (concediu medical) ati avut in urma accidentului?
Am fost in concediu medical de la 11 martie (ziua accidentului) pina in data de 23 iulie 2011. Concediu medical am avut in total 134 de zile.
Nu este necesar ca in dosarul de cercetare sa existe un 'certificat medico legal". Dosarul de cercetare tr sa contina o serie de documente impuse de prevederile Normelor metodologice de aplicare a L 319/2006 printre care si copii ale certificatelor de concediu medical care atesta incapacitatea de munca. Numai in cazul accidentelor mortale este necesar raportul de constatare medico-legala.
Dupa ce s-a finalizat cercetarea evenimentului in care v-ati accidentat s-a completat un FIAM (Formular de Inregistrare a Accidentelor de Munca) de catre angajator, si avizat de Inspectoratul Teritorial de Munca, in patru exemplare din care unul probabil v-a fost inmanat si dumneavoastra. La finalizarea perioadei de incapacitate s-a completat o anexa 2 a FIAM care a fost transmisa la ITM si avizata de inspectorul de munca ce raspunde de unitatea respectiva si de Inspectorul Sef. Cele doua formulare va atesta perioada de incapacitate necesara refacerii dumneavoastra care clar e mai mare de 60 de zile

Alte discuții în legătură

Accident de munca sinteanoana sinteanoana Buna ziua, sotul meu lucreaza la o firma unde se asambleza tractoare si a avut un accident de munca luna trecuta, i-a cazut un sasiu de tractor pe un picior ... (vezi toată discuția)
Circuit dosar accident dupa expirarea celor 180 zile de concediu medical. floriontehnic floriontehnic care este circuitul unui dosar de accident de munca dupa expirarea celor 180 de zile de concediu medical ? ( ce trebuie sa faca lucratorul desemnat sau SIPP ?) (vezi toată discuția)
Accident de munca Corrina001 Corrina001 In data de 25 martie ac am avut un accident de munca in care am ramas fara 3 degete la mana stanga. Care este perioada maxima pe care se pot intinde ... (vezi toată discuția)