avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... circuit dosar accident dupa expirarea celor 180 zile ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

circuit dosar accident dupa expirarea celor 180 zile de concediu medical.

care este circuitul unui dosar de accident de munca dupa expirarea celor 180 de zile de concediu medical ? ( ce trebuie sa faca lucratorul desemnat sau SIPP ?)
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 23:00, 18 Iulie 2020
Asteptati decizia Comisiei medicale din cadrul CJP pentru a definitiva formularul FIAM.
Concediul medical poate fi prelungit prin comisie sau se va propune pensionarea de invaliditate.
Daca accidentatul va fi incadrat intr-un grad de invaliditate (invaliditate confirmata) de catre Cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca din cadrul Casei Teritoriale de Pensii va trebui sa inaintati un exemplar din "Decizia Medicala Asupra Capacitatii de Munca" la Inspectoratul Teritorial de Munca care va prelua dosarul de cercetare a evenimentului in urma caruia a survenit incapacitatea temporara de munca a lucratorului si va declansa recercetare evenimentului devenit ulterior cu invaliditate.

ART. 121 din NM aplicare Leg 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006
(1) In cazul accidentului cu incapacitate temporara de munca, in urma caruia a intervenit invaliditatea confirmata prin decizie sau decesul victimei, inspectoratul teritorial de munca pe raza caruia s-a produs evenimentul va completa dosarul de cercetare intocmit la data producerii evenimentului si va intocmi un nou proces-verbal de cercetare bazat pe dosarul completat.
(2) Intocmirea noului proces-verbal de cercetare a accidentului, prevazut la alin. (1), se face in cel mult 10 zile lucratoare de la data primirii de catre inspectoratul teritorial de munca a deciziei de incadrare intr-un grad de invaliditate sau a certificatului de constatare medico-legal ori, dupa caz, a raportului de expertiza sau de constatare medico-legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca Corrina001 Corrina001 In data de 25 martie ac am avut un accident de munca in care am ramas fara 3 degete la mana stanga. Care este perioada maxima pe care se pot intinde ... (vezi toată discuția)
Boala profesionala,infirmitate,invaliditate sau? comerciantu comerciantu dupa anumite probleme medicale in urma unui accident de munca am devenit inapt pt a practica meseria respectiva motivele medicale care au dus la acest ... (vezi toată discuția)
Cand se completeaza/transmite fiam dirtu dirtu Avem un accident de munca cu deces pe loc produs in 09.05.2019. Astazi am primit PV de la ITM care contine mai multe masuri inclusiv amenzi. PV nu contine si ... (vezi toată discuția)