avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata salariu

Banii primiti "in mana" fara semnarea unui stat de salarii sau al altui act pot fi considerati "plata salariu" , de catre angajator,in cazul unui conflict cu acesta pe tema drepturilor salariale neplatite.Este legala aceasta forma de plata(eu stiu ca nu este),si cum se poate prevala de aceasta, considerand ca si-a achitat obligatiile.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 13 Martie 2012
Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.

In conflictele de munca, conform dispozitiilor Codului Muncii, sarcina probei revine angajatorului, acesta fiind obligat sa depuna dovezile in apararea sa pana la prima zi de infatisare. Asadar,
acestuia ii revine obligatia de a demonstra ca a efectuat lunar, la data stabilita in contractul individual de munca, plata salariului catre dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit fluturasul de salariu iar plata salariului s-a făcut ... Cristescuaia Cristescuaia Am primit fluturasul de salariu iar plata salariului s-a făcut în mână, suma fiind mai mică decât cea de pe fluturaș. Am semnat intr-un tabel în ... (vezi toată discuția)
Litigii munca dobrescumar_OT dobrescumar_OT am lucrat intr-un call center am 4 ani vechime si din luna august nu nim s-au mai platit salariile .Pe luna noiermbrie ni s-a acordat un somaj tehnic care nu ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi recuperez banii cuveniti pe 2 luni si 2 saptamani de munca? poliee poliee mentionez ca atunci cand luam salariul nu semnam vreun stat de plata sau altceva. plata era facuta de catre patron. am lucrat la societatea respectiva cu ... (vezi toată discuția)