avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire imobil-succesiune- dr. de a locui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire imobil-succesiune- dr. de a locui

Buna seara

In urma decesului fratelui si al parintilor, voi mosteni impreuna cu sora , cumnata si fiicele sale casa si terenurile...

Intrebarea mea este:

Inainte de inceperea si pe parcursul desfasurarii succesiunii, avem dreptul de a ocui acolo?, sau de a intra in casa? de a utiliza in vreun scop terenul?

multumesc
Cel mai recent răspuns: djpadrecito , utilizator 12:08, 16 Martie 2012
In calitate de descendent aveti dreptul de a locui in casa , aveti posesia bunurilor patrimoniale ale defunctilor parinti, sezina, asa cum spune legea.Acest drept va este conferit prin lege si nu aveti nevoie de incuviintarea cuiva pentru acest lucru.
multumesc pt raspuns

in cazul in care se opun, sau ca imobilul este incuiat si nu mi se permite accesul, carei autoritati ma pot adresa pt a obtine accesul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral ion01 ion01 Printr-un testament olograf scris in 1986, sotul lasa toata averea sotiei (un apartament). Nu au avut copii si nici parinti in viata. Sotul a decedat in 1988 ... (vezi toată discuția)
Bunica mea şi fratele ei au fost moştenitori la casa pãrinteascã ... WConny WConny Bunica mea şi fratele ei au fost moştenitori la casa pãrinteascã dupã pãrinți lor. Când a murit fratele bunici in 1993, cumnata ei a fãcut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Frate decedat, dezbatere succesorala fara martori dovleacmihaela dovleacmihaela buna seara . va rog frumos sa-mi spuneti daca intr-un proces (dezbatere succesorala ) nu am martori pt ca vecinii nu-l cunosc prea bine pe defunct (de mai ... (vezi toată discuția)