avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Cum pot sa ma inscriu la concurs pentru a deveni ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Cum pot sa ma inscriu la concurs pentru a deveni grefier daca am studii medii?

Va rog sa imi raspunda si mie cine cunoaste, cum pot sa ma inscriu la concurs de grefier cu studii medi, si unde sunt afisate?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:07, 18 Martie 2012
La concursul de ocupare a posturilor vacante de grefier la institutiile abilitate au dreptul sa participe persoanele care îndeplinesc urmatoarele conditii:
a) au cetatenie româna, domiciliul în România si capacitate deplina de exercitiu;
b) nu au antecedente penale, nu au cazier fiscal si se bucura de o buna reputatie;
c) cunosc limba româna;
d) sunt apte din punct de vedere medical pentru exercitarea functiei;
e) au studii superioare juridice, studii medii sau studii superioare de alta specialitate;
f) poseda cunostinte de operare pe calculator sau de dactilografiere.

Regulament privind organizarea si desfasurarea concursului de ocupare a posturilor vacante de grefier la instantele judecatoresti si la parchetele de pe lânga acestea
Art. 4. - (1) Consiliul Superior al Magistraturii aproba organizarea concursului în urma examinarii
propunerilor motivate formulate de instantele si parchetele prevazute la art. 2, dupa consultarea prealabila a Scolii Nationale de Grefieri. Instantele si parchetele vor arata numarul posturilor de grefier vacante, nivelul studiilor, numarul grefierilor în functie, precum si volumul de activitate raportat la numarul total al grefierilor pe instante si parchete.
(2) Numarul posturilor vacante de grefier pentru care se organizeaza concurs se aproba prin hotarâre a Consiliului Superior al Magistraturii, la propunerea Înaltei Curti de Casatie si Justitie, Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, Directiei Nationale Anticoruptie, curtilor de apel si parchetelor de pe lânga curtile de apel, separat pentru posturile de grefier cu studii superioare juridice si posturile de grefier cu studii medii sau superioare de alta specialitate.
(3) Tematica si bibliografia pentru concurs, precum si taxa de concurs se aproba anual, prin hotarâre a Consiliului Superior al Magistraturii, la propunerea instantelor si parchetelor prevazute la alin. (2), dupa consultarea Scolii Nationale de Grefieri.
(4) Cuantumul taxei de concurs se stabileste în functie de cheltuielile privind închirierea salilor de
concurs, plata membrilor comisiilor, precum si orice alte cheltuieli ocazionate de activitatile de organizare a concursului.
Art. 5. - (1) Numarul posturilor vacante de grefier pentru care se va organiza concurs, data, locul de
desfasurare, taxa, tematica si bibliografia de concurs se afiseaza la sediul Înaltei Curti de Casatie si Justitie, Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, Directiei Nationale Anticoruptie, la sediile curtilor de apel sau ale parchetelor de pe lânga curtile de apel în raza carora exista posturile vacante si se publica pe paginile de internet ale acestor institutii, precum si pe cea a Scolii Nationale de Grefieri, cu cel putin 45 de zile înainte de data concursului.
(2) Anuntul privind organizarea concursului se va publica si într-un cotidian central sau, dupa caz, într-un cotidian local de catre institutiile prevazute la alin. (1).

Mai multe detalii gasiti pe site-ul Scolii Nationala de Grefieri:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Post de grefier prin concurs iulianapaduret iulianapaduret Buna ziua! Am terminat facultatea de comunicare si relatii publice la ,,U.Danubius\\"Galati si acum urmez masterul la aceeasi universitate,specializarea ... (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)
Promovare grad profesional iulia_viorica iulia_viorica buna ziua fac parte din categoria personalului auxiliar din Ministerul Justitiei, iar in anul 2009 am participat si am promovat un examen de promovare in ... (vezi toată discuția)