avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... eliberare adeverinte fosti salariati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

eliberare adeverinte fosti salariati

Buna ziua,
As dori sa stiu ce fel de adeverinte este obligata sa elibereze o entitate de stat la solicitarea fostilor agnajati si in ce conditii?
Mai precis daca unitatea este obligata sa elibreze o adeverinta din care sa rezulte salariile brute avuta pe toata perioada cat a fost angajat solicitantul, cat si temrnul de eliberare al acesteia (daca este cazul).
Si daca unitatea este obligata sa elibereze o copie a unei adeverinte deja trimise catre solicitant.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:07, 14 Martie 2012
art.34 (5) C.mun. : La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

Termenul maxim este de 30 de zile , potrivit OG nr.27/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinta medicala mikitud mikitud La cate adeverinte medicale are dreptul un salariat intr o perioada de o luna de zile? Salariatul a cerut in doua saptamani patru adeverinte pentru a si ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta vechime Buburuzsa Buburuzsa Buna ziua! Am lucrat anterior la o societate comerciala, in prezent lucrez in alta parte. Dat fiind faptul ca la locul actual de munca mi s-a pierdut cartea de ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare simona.muresan simona.muresan Buna seara, Mi se cere la un noul loc de munca nota de lichidare care sa contina salariile brute de pe ultimele 6 luni. Imi puteti spune daca fostul ... (vezi toată discuția)