avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... antecontract de vanzare cumparare avand trei parti ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

antecontract de vanzare cumparare avand trei parti Promitent vanzator, promitent cumparator si Banca

Am incheiat un antecontract (in fata notarului public) pentru a cumpara un imobil cu un constructor am achitat avansul si diferenta urma sa o primesc de la Banca XYZ, care a semnat si ea antecontractul. In luna aprilie am depus documenatia la banca, in fiecare luna ei ma asigurau ca sunt eligibil pentru obtinerea creditului. Am apelat la repsectiva banca la recomandarea constructorului, care si el la rindul sau este/era finanat de aceasta banca. Acum m-au anuntat verbal cu nu mai pot sa mi acorde acest credit in respectivele conditii (garantand cu imobilul in discutie) si ca s-ar putea sa-mi acorde creditul daca aduc in garantie alt imobil. Consider ca este incorect din partea bancii sa ma tina 7 luni amagindu-ma ca-mi acorda creditul (cind puteam sa-mi depun dosarul si la alta banca) Ce as putea face? Multumesc.
Trebuie avut in vedere si conjunctura actuala, nu e primul caz in care se intocmeste un dosar, banca iti da garantii ca vei primi banii, insa, potrivit normelor de creditare actuale, nu te mai incadrezi in baremurile impuse de banca.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Si eu opinez tot in sensul in care au facut-o colegii de mai sus.
Adresati-va unui avocat sa anlizeze contractul si sa stiti cu siguranta care este situatia juridica.
Trebuie analizate toate clauzele contractuale.

avocat Claudiu Lascoschi

@avocat_lascoschi@yahoo.com: Am o mica observatie. E de la sine inteles ca omul o sa apeleze la un avocat si sunt sanse destul de mari sa apeleze la unul dintre cei care ii dau sfaturi bune aici. In acest context, faptul ca il tot invitati sa mearga la avocat (invitatie pe care am vazut-o repetata de mai multe ori in mesajele dvs de raspuns in forum) e putin cam fortat. Nu?
Domnule lorandpaul, eu nu cred ca vreo banca din tara asta s-a angajat in mod ferm in urma cu 7 luni sa va crediteze pe viitor pe dvs, persoana fizica. Antecontractul pe care l-ati semnat ar putea sa poarte si semnatura reprezentantilor bancii, dupa parerea mea, dar nu pentru a va garanta dvs faptul ca veti fi imprumutat de acea banca, ci pentru a-si prezenta acordul cu privire la vanzarea catre dvs a unei parti din acel imobil - bloc de locuinte cel mai probabil, pe care banuiesc ca banca avea notata ipoteca si interdictie de instrainare si grevare.
Asta banuiesc eu, pentru ca o opinie nu pot formula nestudiind actul incheiat de dvs. Inainte sa va avantati in consultatii si contraopinii, cititi bine actul si mai solicitati lamuriri bancii.
Poate ca este putin fortat dar fara avocat chiar nu are sanse sa inteleaga situatia juridica.
Oamenii evita de multe ori sa mearga la avocat si acest lucru este in detrimentul lor.

Aici, in acest caz, nu se poate recomanda un litigiu cu banca pana nu se ajunge la o concluzie de ordin juridic.
Din acest motiv, este si mai recomandabil sa consulte un avocat care sa vada actele, clauzele contractuale si legea aplicabila.Abia ulterior se poate discuta despre un proces intentat bancii in contextul in care ar avea temeiuri legale concrete.

avocat Claudiu Lascoschi
Alin Popescu a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Si eu opinez tot in sensul in care au facut-o colegii de mai sus.
Adresati-va unui avocat sa anlizeze contractul si sa stiti cu siguranta care este situatia juridica.
Trebuie analizate toate clauzele contractuale.

avocat Claudiu Lascoschi

@avocat_lascoschi@yahoo.com: Am o mica observatie. E de la sine inteles ca omul o sa apeleze la un avocat si sunt sanse destul de mari sa apeleze la unul dintre cei care ii dau sfaturi bune aici. In acest context, faptul ca il tot invitati sa mearga la avocat (invitatie pe care am vazut-o repetata de mai multe ori in mesajele dvs de raspuns in forum) e putin cam fortat. Nu?

Categoric ca e asa, vazand si numele de utilizator, nu-i asa? Simplu.

Alte discuții în legătură

Pot sa imi recuperez avansul ? ContSters59282 ContSters59282 ANTECONTRACT DE VANZARE CUMPARARE Intervenit intre subscrisii : I. \"XYZ\" domiciliat in ..... , si sotia \"XYZ\" cu acelasi ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar banca emil_s emil_s Buna, As avea nevoie de cateva sfaturi pentru a sti in continuare ce am de facut. In scumpa noastra tara s a ajuns sa ai nevoie de avocat sau sa angajezi ... (vezi toată discuția)
Urgent cesiune de creanta intre dezvoltator si banca cris 40 cris 40 Buna ziua, Am urmatoarea problema : -am incheiat un anecontract de vinzare cumparare ptr un apt cu un dezv.imobilar,ptr care am platit 25 % ... (vezi toată discuția)