avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor!!Decaderea din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor!!Decaderea din drepturile parintesti

Scuze ortografia din titlu (Parintesti)

Buna ziua!
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns sau sfat in problema urmatoare?

De curand am primit tutela Definitiva si Irevocabila asupra copilului meu care este dintr-o relatie fara casatorie.
Pe tot parcursul procesului, tatal biologic nu a binevoit nici avocat sa isi angajeze.
Acum eu fiind casatorita, automat copilul poarta inca numele tatalui biologic.
Ce ar trebui facut pentru al adopta sotul actual ( cel care a crescut copilul de la 2 ani, acum copilul avand 14 ani). Din cate am inteles, nu il pot decadea din drepturile parintesti pe tatal biologic al copilului (nu inteleg de ce, atata timp cat el nu s-a interesat de soarta copilului timp de 13 ani , demonstrat in fata justitiei acest aspect)

Cum ar trebuii sa procedam?
Copilul nu are acelas nume ca si al nostru si asta l-a afectat foarte tare in colectivitate.

Ma poate ajuta cineva?

Va multumesc anticipat!
Cu stima,Micu.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2012
cleomicu, utilizator
Cel mai recent răspuns: cleomicu , utilizator 10:41, 15 Martie 2012
Va multumesc!
Parca mi-ati mai dat o gura de oxigen.
Zi minunata va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea copilului pe numele tatalui vitreg ! gigelas gigelas Buna ziua, O doamna,are un copil dintr-o casatorie anterioara.Copilul este trecut pe numele tatalui biologic.Doamna,a divortat de acesta in ... (vezi toată discuția)
Buna seara! schimbare nume minor Alexcon93 Alexcon93 Am o problema mai dificila de rezolvat.As dori sa trec copilul prietenei mele cu care sunt in concubinaj pe numele meu sau cel putin sa apar la numele de tata ... (vezi toată discuția)
Schimb nume Florentina1421 Florentina1421 Am un băiat de 14 ani si sunt divorțat de 10 ani cu hotărârea judecătorească definitivă unde mi se încredințează copilul spre spre creștere și ... (vezi toată discuția)