avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza neconcurenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza neconcurenta

Buna seara,

Am intalnit de curand o situatie cu care nu stiu daca v-ati confruntat si cum ati reusit sa o rezolvati. Este vorba despre o problema legata de clauza de confidentialitate.

Pentru partea care se refera la plata indemnizatiei pentru la activitatile care nu trebuie efectuate de salariat dupa incetarea CIM lucrurile sunt destul de clare, in sensul ca indeminzatia trebuie platita.

Ce se intampla insa cu clauza de confidentialitate referitoare la activitati care sunt interzise salariatului pe perioada derularii CIM (ex: lucreaza la firma x cu 1/2 norma si nu vreau sa lucreze in acelasi timp la firma concurenta y, cu 1/2 norma).

Dispozitiile Codului Muncii nu sunt prea clare cu privire la acest aspect, in sensul ca nu este precizat daca trebuie platita indeminzatie si pentru neconcurenta pe perioada derularii CIM.

Va rog sa imi spuneti daca ati intalnit situatii similare in practica si cum le-ati rezolvat sau ati avut ceva "meciuri" cu ITM pe aceasta tema (eventuale amenzi, urmare a unui control).

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: AL MARIN , utilizator 20:18, 14 Martie 2012
Scuze, este vorba despre clauza de neconcurenta. Am scris din greseala si confidentialitate de cateva ori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze confidentialitate in cim loriel loriel Buna ziua, Conform codului muncii salariatii sunt obligati sa respecte anumite clauze de confidentialitate care sunt mai mult sau mai putin standard in ... (vezi toată discuția)
Clauza contract individual de munca cintus cintus Buna ziua, In contractul individual de munca este prevazuta o clauza cu privire la imposibilitatea de a pleca din companie la o alta firma concurenta. O ... (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate la incetarea contractului de munca mihaicj mihaicj Buna ziua, As avea nevoie de un sfat pentru a sti in ce directie sa ma indrept (: Datele problemei sunt urmatoarele: - inca sunt angajat - am si o firma ... (vezi toată discuția)