Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat! Luna trecuta am cumparat o masina adusa din germania de la o persoana. Pe certificatul de vanzare apare ca masina a fost vanduta intre el si proprietarul din Germania, insa pe cartea masinii apare o persoana din Zalau. Acum ca acte mi s-a dat aproape tot , mai putin fisa fiscala a celui din Zalau si certificatul de vanzare cumparare dintre cel din Zalau si cel de la care am cumparat eu masina.De la inmatriculari mi s-a spus ca imi trebuie si certificatul fiscal de la cel din Zalau.Acum am 2 intrebari la dvs :
1. de ce mai este nevoie de fisa fiscala a celui din Zalau din moment ce cel de la care am luat eu masina a luat-o in evidenta la primaria de care apartine.Adica automat pentru a o lua in evidenta el a depus o fisa fiscala la primaria de care apartine.De ce trebuie sa mai o am si eu?
2. In caz ca nu dau de cel din Zalau pot face vreun demers legal sa imi trimita fisa fiscala pentru a putea inmatricula masina? Daca nu fac rost de fisa fiscala am dat banii degeaba pe masina?
1-Persoana din Zalau figureaza in documente drept proprietar asupra vehiculului iar certificatul fiscal este necesar pentru a dovedi ca nu exista urmariri/debite asupra vehiculului
2-Desfasurati demersuri pentru contactare persoana din Zalau pentru negociere acordare certificat fiscal
3-In situatia in care nu solutionati cu persoana din Zalau,va revine dreptul sa formulati actiune in justitie impotriva persoanei de la care ati achizitionat vehiculul