avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare

Buna seara
As vrea sa stiu daca este adevarat ca pot primi un fel de indemnizatie de la fostul meu sot pentru faptul ca imi cresc singura copiii.Mentionez ca am doi copii, unul de 16, respectiv 8 ani.Pe fiul meu cel mare l-am avut in timpul cand am fost casatoriti.In anul 1995 am divortat iar copilul mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca.La scurt timp m-am impacat cu fostul meu sot dar nu ne-am mai casatorit.Eu am lucrat in invatamant.In anul 2000 s-a nascut cel de-al doilea copil, dupa care am ramas acasa si nu m-am mai dus la serviciu din cauza ca am deschis o afacere dar pe numele lui, eu ajutandu-l la pensiunea pe care a deschis-o. Acum doi ani s-a hotarat sa plece de acasa si sa locuiasca intr-o alta casa pe care am construit-o impreuna dar este tot pe numele lui.Am hotarat atunci impreuna ca o sa-mi plateasca lunar suma de 500 euro pentru a putea intretine copiii si casa,dar din vara anului 2008, luna iunie, a refuzat sa-mi mai dea aceasta suma.Momentan sunt in proces de incredintare a minorului si de calculare a pensiei alimentare pentru amandoi copiii.Sunt in cautare si de un serviciu cu toate ca nu stiu ce voi face cu cel mic.EL este in clasa si trebuie ca dupa scoala sa stea cu cineva iar acel cineva trebuie platit.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 18:54, 19 Noiembrie 2008
Pensia de intretinere va reprezenta 1/3 din veniturile cu caracter permanent ale fostului sot , daca acesta mai are un copil in ingrijire pensia de intretinere va reprezenta 1/2 din veniturile acestuia.
Daca nu a existat o sentinta ce stabilea cuantumul pensiei de intretinere , tatal nu poate fi "constrans" a o plati.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie lilinimat lilinimat Am doi copii. Primul are 16 ani si este nascut in timpul casatoriei cu tatal lui. Am divortat acum 13 ani si instanta m-i l-a incredintat mie spre crestere. ... (vezi toată discuția)
Incredintare crestere copil nenicu nenicu Am o situatie deosebita. Am o sora care are un copil sub un an. Este in divort cu sotul ei. Ea nu are serviciu si nici locuinta fiind in prezent gazduita la ... (vezi toată discuția)
Consultare balcania balcania In urma sentintei de divort minorul a fost incredintat mamei urmand sa platesc pensie de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca. La locul de munca ... (vezi toată discuția)