avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Un functionar public poate candida pentru un post de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Un functionar public poate candida pentru un post de consilier local ?

Functionarul public este obligat sa isi inceteze raportul de actiitate inainte de alegeri ? Sau poate sa isi inceteze raportul de activitate doar in cazul in care este ales in functia de consilier local.

Art. 34
(1) Functionarii publici pot fi alesi sau numiti intr-o functie de demnitate publica, in conditiile legii.
(2) Inaltii functionari publici si functionarii publici de conducere pot fi numiti in functii de demnitate publica numai dupa incetarea, in conditiile legii, a raporturilor de serviciu.
(3) Inaltii functionari publici si functionarii publici de conducere pot candida pentru functii de demnitate publica numai dupa incetarea, in conditiile legii, a raporturilor de serviciu.


Cel mai recent răspuns: gordius , utilizator 19:48, 18 Martie 2012
Daca este functionar public de conducere, trebuie sa-si inceteze raportul de serviciu. Daca este functionar public de executie, raportul de serviciu se suspenda in baza art. 95(1) lit. e, pentru participarea la campania electorala. Daca este ales, inainte de a fi numit in functia de demnitate publica, isi va inceta raportul de serviciu.
Lege nr. 161/2003
din 19/04/2003
privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediulde afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei


Art. 88.
(1)Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu:
a)funcţia de primar sau viceprimar;
b)funcţia de prefect sau subprefect;
c)calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului localrespectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv;


Art. 97.
Funcţionarul public poate candida pentru o funcţie eligibilă sau poate fi numit într-o funcţie de demnitatepublică.
(2)Raportul de serviciu al funcţionarului public se suspendă:
a)pe durata campaniei electorale, până în ziua ulterioară alegerilor, dacă nu este ales;
b)până la încetarea funcţiei eligibile sau a funcţiei de demnitate publică, în cazul în care funcţionarul public a fost alessau numit.
Art. 98.
(1)Funcţionarii publici pot fi membri ai partidelor politice legal constituite.
(2)Funcţionarilor publici le este interzis să fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice şi să exprimesau să apere în mod public poziţiile unui partid politic.
(3)Funcţionarii publici care, potrivit legii, fac parte din categoria înalţilor funcţionari publici nu pot fi membri ai unuipartid politic, sub sancţiunea destituirii din funcţia publică.
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2012
gordius, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O zi frumoasa sa aveti ! ContSters359110 ContSters359110 lucrez ca si functionar public in aparatul Consiliului Judetean , si as dori sa fac parte dintr-un partid politic pentru ca candida anul viitor pe postul de ... (vezi toată discuția)
Candidatura la functia de primar scubi scubi Va rog sa-mi spuneti daca aveti cunostinta despre urmatoarele: Care este procedura ca un functionar public care lucreaza in administratia locala ,sa poata ... (vezi toată discuția)
Consilier local vs functionar public bpsrm bpsrm un functionar public este ales consilier local....poate cere suspendarea raporturilor de serviciu pe perioada exercitarii mandatului de consilier local pentru ... (vezi toată discuția)