avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de comun acord

in data de 27 sept am divortat prin acordul partilor; in acelasi timp s-a depus si actiunea de partaj - sotul a fost de acord sa imi cedeze casa si bunurile (erau cumparate din banii mei), a semnat in fata judecatorului tranzactia de partaj.

Intrebare:
1. ce mai trebuie sa fac cand primesc hotararea?
2. el poate ataca (daca se razgandeste) tranzactia de partaj? este irevocabila?

Va multumesc anticipat
in data de 27 sept am divortat prin acordul partilor; in acelasi timp s-a depus si actiunea de partaj - sotul a fost de acord sa imi cedeze casa si bunurile (erau cumparate din banii mei), a semnat in fata judecatorului tranzactia de partaj.

Intrebare:

Va multumesc anticipat

Intrebare:

Va multumesc anticipat
stiu ca trebuie sa legalizazi tranzactia, sa faci intabulare; el sa mai dea o declaratie la notar ca nu are pretentii la nimic

>Intrebare:
>1. ce mai trebuie sa fac cand primesc hotararea?

1. sa o investesti cu formula executorie ( 51 000 taxa timbru si 3000 timbru judiciar +cerere investire si copie xerox de pe hotarare)
2. inca o copie hotarare cu mentiunea "definitiva" ( alta copie xerox hotarare + taxa 17 000 +timbru 1500 +cerere) -cererile le poti depune odata dar pt cea definitiva ar trebui iti faca pe loc mentiuinea la arhiva (asta pentru a nu face mai multe drumuri si pentru starea civila)
3. sa te duci cu hotararea investita cu formula executorie la carea funciara pentru a intabula dreptul de proprietate asupra imobilului (64 000 taxa intab +timbru judiciar 1500+ hotarare+cerere)
4. cea definitiva pentru starea civila si mentiunile care se fac acolo

>2. el poate ataca (daca se razgandeste) tranzactia de partaj? este irevocabila?

termenul de apel la divort este 30 zile de la comunicarea hotararii. (numai dupa scurgerea acestui termen poti sa definitivezi sau sa investesti hotararea)
tranzactia este definitiva. poate sa atace hotararea dar... degeaba o face doar daca dovedeste ca a fost in eroare sau fara discernamant... in fine acestea sunt cazuri rare si nu se intampla mai ales daca tranzactia referitoare la partaj face obiectul hotararii
nu se poate razgandi pur si simplu e clar dar poate amana inevitabilul daca vrea sa te sicaneze neaparat.
>
>Va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararea de divort si de partaj anymaryh anymaryh Buna ziua! Daca se poate sa ma ajutati intr-o problema!!! Am terminat divortul de comun acord la inceputul lui feb 2010 si partajul prin tranzactie de comun ... (vezi toată discuția)
Sentinte divort si partaj ysis81 ysis81 buna ziua. In urma divortului si partajului am investit sentintele ca fiind definitive, am primit exemplarul cu stampila si timbru, dar oficiul de cadastru la ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort anescumaria anescumaria Buna ziua, Imi puteti spune va rog cum trebuie sa procedez pentru ca hotararea de divort sa devina definitiva si irevocabila? as vrea sa ies cu fetita mea din ... (vezi toată discuția)