avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Bilete la Ordin refuzate la plata - Solicit ajutor ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Bilete la Ordin refuzate la plata - Solicit ajutor urgent!

Buna ziua.
Am si eu o problema legate de B.O. In perioada 20.10.2008 - 03.11.2008 mi-au fost refuzate la plata de catre banca beneficiarului un numar de 4 B.O.-uri. Urma ca plata sumei respective sa se faca ulterior prin O.P. dar nici pana astazi nu am primit banii. Intre timp, mi-au fost emise pentru o alta factura B.O.-uri conform noilor reglementari (cele dinainte fiind de tip vechi) si care apartin unei alte banci decat cea dinainte. Intrebarile mele sunt urmatoare:
1. Daca au intrat in CIP pentru refuzul anterior, mai pot emite alte B.O.-uri sau este o "tactica" de tergiversare a platilor?
2. Pentru refuz plata in caz BO, se intra in CIP?
3. Daca sunt in CIP, o alta banca decat cea care a inregistrat refuzul, ii poate elibera BO-uri pentru plati viitoare?
4. Care sunt posibilitatile de a-mi recupera banii?
Apreciez orice sfat pe aceasta tema, incluzand si lamuriri asupra altor consecinte care in acest moment imi scapa din vedere.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Sioux-2 , utilizator 05:45, 25 Noiembrie 2008
intrarea in CIP ii interzice doar sa emita CECuri, la BO este incident bancar minor, poate avea conturi la orice banca.....CIPul nu se opereaza doar la o banca ci este o baza de date centralizata la care au acces toate bancile, posibilitatea de recuperare a banilor.......BO refuzate sunt titluri executorii, cereti la instata de judecata investirea acestora cu formula executorie si mergeti cu ele la executor care va porni executarea silita asupra bunurilor pe care le are....pt ca se pare ca lichiditati in banca nu .....
Multumesc pentru promptitudine! La randul sau, beneficiarul meu are de incasat sume uriase si acesta este "lantul" care s-a intrerupt... Colaboram de peste 1 an si inafara de o singura problema de acest gen care s-a remediat dealtfel intr-o saptamana, nu au fost probleme. Acum inca avem contracte in derulare iar apelarea la justitie ar insemna in mod cert o incetare a tuturor relatiilor... ceea ce nu ar fi deloc in avantajul meu. Dar se pare ca aceasta este singura cale de a-mi recupera banii. Insa cred ca este un proces destul de lung in timp pana se ajunge la solutie, nu-i asa?
1. Eu am intrat in CIP pentru CEC-uri (incident major) insa am putut plati in continuare cu BO-uri de tip vechi. Cind au venit astea noi (BO-uri cu serie) BCR a refuzat sa-mi dea si mie pe motiv ca "sint in CIP cu incident major" si ca atare n-am decit sa platesc furnizorii cu OP...Si plata la terment cum o fac? Nu stim! #-o
Pe scurt, probabil ca da, mai pot emite BO-uri de tip nou pentru ca au intrat in CIP cu incident minor, ori au o banca mai intelegatoare.
2. Da, incident minor. Se inscrie in Centrala Incidentelor de Plata (CIP) si te stiu toate bancile ca esti rau platnic. Nu mai ai voie sa dai CEC timp de 3 luni.
3. Nu stiu ce sa zic cu BO-urile astea noi inseriate.
4. Mari. Daca e o firma veche cu care ai relatii de mult timp eu zic sa nu le mai dai alta marfa pina nu iti achita BO-urile. Apoi astepti cit consideri tu ca e de bun simt sa faca ei rost de bani. Daca tot nu ti-au platit te duci frumos la un executor cu facturile, BO-urile refuzate si eventual contractul si pornesti executarea silita (poprire pe conturi, sechestru pe bunuri etc.)
Va adresati unui executor judecatoresc le investeste cu formula executorie si le pune in executare !B-)
Multumesc mult!
1. Executorul judecatoresc trebuie sa fie din localitatea unde isi are sediul reclamatul (beneficiarul meu), sau poate fi si din localitatea mea? (In Contract este prevazut ca orice litigiu ce nu se poate rezolva pe cale amiabila, se adreseaza instantei din localitatea unde isi are sediul Beneficiarul)
2. Se merge direct la executorul judecatoresc sau trebuie sa-i dau in judecata pentru ca dupa aceea completul de judecata sa investeasca BO-urile cu formula executorie iar apoi sa fie numit un executor judecatoresc?

Alte discuții în legătură

B.o. refuzat - solutii magyari magyari Am un debitor cu care am negociat mai bine de o luna, insa cu etapa amiabila nu am ajuns nicaieri. La un moment dat mi-a spus ca imi achita o suma daca vreau ( ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru-investire b.o ContSters154162 ContSters154162 Pentru investirea cu formula executorie a unui Bilet la Ordin cat este taxa de timbru? Multumesc.:D (vezi toată discuția)