Buna ziua.
Am si eu o problema legate de B.O. In perioada 20.10.2008 - 03.11.2008 mi-au fost refuzate la plata de catre banca beneficiarului un numar de 4 B.O.-uri. Urma ca plata sumei respective sa se faca ulterior prin O.P. dar nici pana astazi nu am primit banii. Intre timp, mi-au fost emise pentru o alta factura B.O.-uri conform noilor reglementari (cele dinainte fiind de tip vechi) si care apartin unei alte banci decat cea dinainte. Intrebarile mele sunt urmatoare:
1. Daca au intrat in CIP pentru refuzul anterior, mai pot emite alte B.O.-uri sau este o "tactica" de tergiversare a platilor?
2. Pentru refuz plata in caz BO, se intra in CIP?
3. Daca sunt in CIP, o alta banca decat cea care a inregistrat refuzul, ii poate elibera BO-uri pentru plati viitoare?
4. Care sunt posibilitatile de a-mi recupera banii?
Apreciez orice sfat pe aceasta tema, incluzand si lamuriri asupra altor consecinte care in acest moment imi scapa din vedere.
Multumesc.
Nu mai trebuie sa-l dai in judecata !
Investeste personal BO sau roaga executorul sa investeasca cu formula executorie biletul la ordin (este titlu executoriu conf. art. 61 din Leg. 58/1934).
Daca il executi prin poprire este competent si execut. jud. de la tine din localitate; daca il executi prin executare silita imobiliara numai executorii de la sediul debitorului.
Succes !
B.o. refuzat - solutii
magyari
Am un debitor cu care am negociat mai bine de o luna, insa cu etapa amiabila nu am ajuns nicaieri. La un moment dat mi-a spus ca imi achita o suma daca vreau ( ... (vezi toată discuția)