avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare drepturi banesti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare drepturi banesti

poate un sindicat sa ii reprezinte in instanta si pe cei care nu sunt membrii de sindicat.? Daca da, in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:08, 16 Martie 2012
"Procura pentru exercitiul dreptului de chemare in judecata sau de reprezentare in judecata trebuie facuta prin inscris sub semnatura legalizata."
Asta presupune trecerea pe la notar?


Da, procura trebuie sa fie autentificata de catre un notar public .... drepturile procesuale ale unei persoane pot fi exercitate personal sau prin mandatar , potrvoit legislatiei procesual civila ... in acest sens, chiar daca Legea nr.62/2011 prevede acea posibilitatea pentru sindicat, aceasta nu inseamna ca acesta nu poate reprezenta si pe ceiu care nu sunt membrii lui in baza unei procuri notariale.
Reprezinta si ceilalti angajati,dar nu din calitatea sa de lider de sindicat,(este doar pt. membrii de sindicat)ci din calitatea de persoana mandatata de catre acestia sa-i reprezinte in proces.
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
ContSters136493, utilizator
multumesc! m-am lamurit!
Daca nu s-a depus actiunea , atunci in cerere se va mentionata ... subscrisa ... reprezentata de ... in calitate .... in calitate de reprezentant al ... si de mandatar al .... /// la cerere se va atasa procura autentificata pentru salariatii nesindicalisti....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare sindicala in instanta ? enco enco In ce masura poate o federatie sindicala sa se implice in reprezentarea in instanta a unui membru de sindicat al unui sindicat component? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Atributii lider de sindicat BG BG Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este actul normativ in baza careuia functioneaza un sindicat. Cum se aleg reprezentantii salariatilor si liderul de ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri forsyte forsyte Cum trebuie sa demonstrez calitatea de membru de sindicat instantei fara a apela la serviciul de resurse umane ? Sunt lider de sindicat si mi se cere acest ... (vezi toată discuția)