avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general delegatie extracomunitara
Discuție deschisă în Contabilitate în general

delegatie extracomunitara

Societatea a trimis un salariat in deplasare(albania) unde a inchiriat un apartament. Proprietarul apartamentului nu vrea sa faca un contract de inchiriere Cum pot legal sa justific banii dati pe chirie si daca aceasta cheltuiala este deductibila fiscal.
In momentul in care ati ales sa trimiteti salariatul in deplasare in strainatate, trebuia sa optati pentru cazarea acestuia cu forme legale astfel incat cheltuiala sa fie inregistrata in contabilitate si sa fie deductibila, in acelasi timp. Salariatul sa incerce sa incheie un act cu persoana respectiva (daca acesta doreste) in care sa se mentioneze perioada in care a locuit acolo si suma achitata. Nu stiu daca va fi luata in consideratie de organele de control, cheltuiala oricum este nedeductibila.
chestia cu daca ati ales sa trimitei in delegatie.... deci problema este in felul urmator- cit au fost discutii la inceputul contractului s-a cazat la hotel, dar aici vorbesc de o delegatie de lunga durata(sunt trimisi1-2 angajati care stau 2-3 saptamini revin in tara , pleaca alti si tot asa. pentru ca firma sa iasa cu chletuieli mai mici de cazare a hotarit sa inchirieze un apartament. in legiaslatia pentru romania scrie clar daca nu te-ai cazat undeva poti sa-i acorzi angajatului nopti fara cazare - 30 lei, dar pentru extern nu scrie clar asa ceva, spune ca poti inchiria cu maxim 75% din plafonul de cazare maxim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chelt cazare irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua As avea si eu o intrebare: Imi puteti spune va rog daca un sofer care pleaca in deplasare externa (sa zicem Italia)pt 3 zile iar in aceasta ... (vezi toată discuția)
Valoare diurna legala Medu Medu As dori sa stiu cat este in prezent valoarea diurnei legale. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Cost cazare 4 stele-venit de natura salariala bllonddy bllonddy Buna ziua, Am si eu o speta pt care v-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns: Eu-angajat al unui SRL. SRL ma trimite cu ordin de deplasare pt o noapte in alt ... (vezi toată discuția)