avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim perioada determinata

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o informatie..daca o persoana angajata pe perioada determinata pe un post de asistent medical doreste sa isi ia concediu fara plata 3 luni se poate si ulterior sa revina pe post?...exista aceleasi drepturi ca si la cei angajati pe perioada nedeterminata?...si as mai avea o nelamurire..daca o persoana angajata pe perioada nedeterminata pleaca spitalul este obligat ca timp de un an sa ii pastreze postul, persoana angajata pe perioada determinata(cim expira in 02.2013) spitalul este obligat sa ii pastreze postul pana in februarie? :( #-o..multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:28, 16 Martie 2012
1, o persoana angajata pe perioada determinata pe un post de asistent medical poate sa isi ia concediu fara plata 3 luni si ulterior sa revina pe post, numai daca durata c.i.m. nu expira in timpul CFP si daca durata pentru care doreste sa-si ia CFP este prevazuta in contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.al angajatorului.

2. Art.87 C.mun.
(1) Referitor la conditiile de angajare si de munca, salariatii cu contract individual de munca pe durata determinata nu vor fi tratati mai putin favorabil decat salariatii permanenti comparabili, numai pe motivul duratei contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor in care tratamentul diferit este justificat de motive obiective.
(2) In sensul alin. (1), salariatul permanent comparabil reprezinta salariatul al carui contract individual de munca este incheiat pe durata nedeterminata si care desfasoara aceeasi activitate sau una similara, in aceeasi unitate, avandu-se in vedere calificarea/aptitudinile profesionale.
(3) Atunci cand nu exista un salariat cu contract individual de munca incheiat pe durata nedeterminata comparabil in aceeasi unitate, se au in vedere dispozitiile din contractul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, reglementarile legale in domeniu.

3. se poate desfiinta postul in timpul unui CFP....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe durata determinata anne_david anne_david Buna ziua, Am un salariat incadrat cu CIM pe durata determinata. Contractul initial de 3 luni si 2 prelungiri de cate 3 respectiv 2 luni. Ii pot face un nou ... (vezi toată discuția)
Angajare dupa incetare contract pe perioada determinata mdum mdum Salariatului X ii expira contractul pe perioada determinata (primul contract pe o perioada de 6 luni).Pe motiv ca in ultimile 3 luni a solicitat foarte multe ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata andreea09 andreea09 Sunt angajata la o societate, avand contract pe perioada determinata pe 1 an.Sunt angajata in locul unei persoane care e in concediu de crestere al ... (vezi toată discuția)