Părintii mei au avut înainte de 1948 o mică fabrică de cherestea care a fost nationalizată de autorităţile comuniste. La aparitia Legii privind retrocedarea am depus documentatia cerută la ANRP însă nu am primit nici un răspuns. Acum am observat că se cere Certificat de moştenitor. De 10 ani nu au ştiut că şi acest document este necesar. Printre actele depuse la dosar avem şi o sentinţă judecătorească prin care s-a stabilit valoarea prejudiciului solicitat. În această sentinţă apărem toţi moştenitorii care am fost citati la Tribunalul judetean Miercurea Ciuc. Oare de ce mai este necesară o astfel de hârtie, ca să mai prelungească încă vreo 10 ani să dispară "din sistem" petenţii ? Întrebarea mea este unde şi cum se poate obţine acest certificat ?
Va prezenati la notarul de pe raza judecatoriei unde defunctii dvs parinti au avut ultimul domiciliu si cu hotararea judecatoreasca si cu celelalte acte dezbateti succesiunile.
In principiu, daca sentinta constata calitatea dumneavoastra de mostenitor, trebuie sa fi existat fie la dosarul cauzei, fie la dosarul intocmit cu ocazia notificarii prevazuta de L.10, actele care sa ateste calitatea de mostenitor.
Daca nu, obtinerea unui certificat de calitate de mostenitor nu este atat de complicata. Vi-l elibereaza notarul de la domiciliul parintelui care a decedat cel din urma.