avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... amenzi luate de un angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

amenzi luate de un angajat

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o parere despre urmatoarea situatie.....x este angajat la firmla lui y, x fura diverse bunuri din firma iar y ii desface contractul de munca. y nu vine niciodata sa semneze si sa isi ridice contractul de munca, insa initiaza o ordonanta presedintiala prin care y sa fie obligat sa ii remita contractul de munca sub sactiunea daunelor cominatorii ( in actiune invedereaza si faptul ca a pierdut sansa de a se angaja intr-un alt loc din cauza lipsei contractului de munca). y ii contacteaza pe cei din noul loc de angajare iar acestia spun ca nu au auzit de x niciodata.....de asemenea, x, in timp ce lucra la y, a luat 6 amenzi pt lipsa rovinietei circuland cu masina firmei, amenzi platite de y, patronul firmei.....ce poate face y atat in situatia ordonantei presedintiale cat si pt a obtine banii platiti pe amenzi din vina lui x??? sper ca am fost suficient de clara. va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 16 Martie 2012
Problema rovignetei nu red ca este a angajatului ... daca masina este a angajatorului acesta trebuia sa se ocupe de plata acesteia ... daca salariatul a folosit masina in interes propriu atunci se poate angaja raspunderea patrimoniala a acestuiain ceea ce priveste plata amenzilor ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme juridice bonitakiss bonitakiss Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o parere despre urmatoarea situatie.....x este angajat la firmla lui y, x fura diverse bunuri din firma iar y ii ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina thewayiam85 thewayiam85 Buna seara.Am vandut pe 7.03.2018 o masina.Am fost la Buc.ca sa o vand unor samsari,eu fiind din iasi.Ei s-au uitat la ea in parcare la un centru comercial,au ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta, plangere contraventionala Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua . As dori sa aflu si parerea voastra referitoare la o speta. La achizitionarea unei roviniete pe 12 luni din eroare se tasteaza gresit numarul ... (vezi toată discuția)