avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de indemnizatie de somaj?

Buna seara!
Am absolvit facultatea anul trecut (2011) in iunie (adica am promovat toate examenele), dar nu am sistinut tot in iunie examenul de licenta. Acum, in februarie 2012 am sustinut si promovat licenta.

Intrebarea mea este : pot beneficia de indemnizatie de somaj acum? Cineva mi-a spus ca nu se mai poate acum, ca ar fi trebuit sa ma prezint la fortele de munca in 6 luni de la terminarea facultatii, chiar daca nu imi sustinusem examenul de licenta. Eu stiam ca facultatea se considera terminata abia dupa ce promovez examenul de licenta, abia dupa avand posibilitatea de a beneficia de indemnizatie de somaj.

Ma poate lamuri cineva avizat?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:41, 17 Martie 2012
1. Absolvirea facultatii este una si sustinerea examenului de licenta este alta (examnul de licenta se poate da si mult mai tarziu).

2. Indemnizatia de somaj se acorda numai daca va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile de la absolvire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? calugarucorina_s84 calugarucorina_s84 Buna seara!....am beneficiat de indemnizatie cresterea copilului deoarece am ramas insarcinata cand eram studenta la zi....in luna februarie a acestui an am ... (vezi toată discuția)
Drept de somaj - student care a terminat studiile dar nu a sustinut examenul de licenta anca1988 anca1988 Am terminat cursurile facultatii de Geografie din cadrul Univ. din Buc in septembrie 2010, dar examenul de licenta il sustin abia in februarie 2011. Din cauza ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa terminarea facultatii cool_girl_em cool_girl_em suntem in luna iunie, luna aceasta termin si facultatea, mai exact pe douazeci si ceva dau licenta, scris şi oral. Cand trebuie sa mi depun dosarul pentru ... (vezi toată discuția)