avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

Buna seara!....am beneficiat de indemnizatie cresterea copilului deoarece am ramas insarcinata cand eram studenta la zi....in luna februarie a acestui an am sustinut examenul de licenta si am terminat si perioada de concediu prenatal....pot benefiacia de intemnizatie de somaj?....va multumesc.
Cel mai recent răspuns: calugarucorina_s84 , utilizator 15:37, 13 Martie 2012
1. Nu inteleg cum spuneti: ati terminat concediul prenatal (!?) dupa ce ati fost in CCC pana la 2 ani? Studentele nu beneficiaza de concediu de meternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. - Veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca va inregistrati la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul in termen de maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii.
- Sa aveti la dvs. si adeverinta de la facultate in care sa se specifice data absolvirii.
Am luat 2 ani concediu prenatal ptr ca am fost studentala zi.....legea e aplicata din anul 2010....orice studenta,eleva care urmeaza cursuri de zi la orice forma de invatamant are dreptul la concediu de maternitate...
1. Confundati concediul de maternitate (pre si post natal = 126 de zile) cu concediul pentru crestere copil pana la varsta de 2 ani.

2. Ramane valabil ce am spus in mesajul anterior.
M am exprimat gresit...imi cer scuze....va multumesc ptr informatii.
Buna ziua!am fost la agentia de somaj si mi s a respins dosarul ptr ca nu se ia in calcul anul cand absolv licenta,ci anul in care termin ultimele cursuri ale facultatii...iar anul trecut in iunie 2011 am terminat cursurile facultatii dar am sustinut examenul de licenta in februarie 2012...este corect?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Alinuta26 Alinuta26 Buna ziua! Sunt studenta in anul 3 la o factultate particulara, cu cursuri la zi. In acesta perioada nu am avut nicio intrerupere de studii. Sunt insaricinata ... (vezi toată discuția)
Info Addryana Addryana Buna seara ! Sunt studenta la postliceala la zi ( asistenta medicala) anul 3, deci in vara termin aceasta scoala si imi dau examenul final ( unde se poate sa ... (vezi toată discuția)
Studenta insarcinata melindaanab melindaanab Am terminat anul 6 de medicina in iunie 2012 , am examenul de licenta in septembrie 2012 si o sa incep sa lucrez in spital in ianuarie 2013. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)