avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie - activitate in politie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie - activitate in politie

Vă rog să-mi spuneţi dacă am vârsta de 47 ani şi 8 luni pot să ies la pensie în următoarele condiţii:
- 9 luni de armată;
- 6 ani siderurgie / grupa I-a ;
- 21 ani de poliţie / grupa I-a.
Mulţumesc !
Cel mai recent răspuns: floring2000 , utilizator 11:19, 5 Octombrie 2012
Va rog frumos sa reveniti cu data nasterii dvs.
10 august 1964
Pentru o persoana nascuta in august 1964 si potrivit anexei 6 a Legii nr. 263/2010, varsta standard de pensionare este de 57 de ani si 10 luni, stagiul complet de cotizare este de 25 de ani si 9 luni iar stagiul minim de cotizare in specialitate este de 17 ani si 10 luni.

Dvs. ati realizat ambele stagii aratate mai sus. Puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta atunci cand veti implini 51 de ani si 10 luni. Varsta standard de pensionare de 57 de ani si 10 luni se reduce cu 6 ani pentru activitatea lucrata in grupa I de munca. Pensia anticipata si pensia anticipata partiala nu va intereseaza intrucat le puteti obtine numai atunci cand veti implini 52 de ani si 10 luni, deci dupa ce indepliniti conditiile pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta.
Doamna Pintea ,Va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare legata de cazul de mai sus:Anexa 6 din Legea 263/2010 se adreseaza tuturor persoanelor care lucreaza in sistemul de aparare nationala.Banuiesc ca nu beneficiaza toti de conditii speciale de munca.In situatia de mai sus nu trebuiesc scazuti din anii prevazuti in anexa 6 cei10 ani si 6 luni pt.lucrul in conditii speciale?Va multumesc.
@Valentin Mester

In mesaj utilizatorul a scris ca perioada lucrata in politie este lucrata in grupa I de munca. Nu pot sa fac alte presupuneri si nici sa dau raspunsuri pe ceea ce cred sau nu cred eu. Acum cititi putin prevederea de mai jos, din Legea nr. 263/2010.
Art. 30
(1) In sensul prezentei legi, locurile de munca in conditii speciale sunt cele din:
..............................................
c) activitatile din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, prevazute de actele normative cu regim clasificat emise pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi;

Este, cred eu, evident ca actele normative cu regim clasificat nu sunt niste acte la care sa aiba acces toata lumea. Prin urmare, eu nu o sa presupun niciodata ca un utilizator a lucrat in conditii speciale atunci cand acesta imi spune ca a lucrat in grupa I de munca.

Alte discuții în legătură

Varsta iesirii la pensie conform legii nr. 263/2010, activitate in sistem militar honciuc_valy honciuc_valy Am lucrat in viata civila 10 ani si 8 luni, am lucrat ca militar angajat 17 ani si 2 luni, am satisfacut stagiul militar de 1 an si 4 luni. Daca mai fac 10 ani ... (vezi toată discuția)
Armata ca si vechime in munca floring2000 floring2000 Va rog , dacă vreţi,sa-mi răspundeţi la mail multe întrebări : În anul 1983 am terminat liceul şi am mers in armata 9 luni la T.R. După armată, ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie - mai btmariuss btmariuss buna ziua! as avea o intrebare ? la varsta de 48 ani ce urmeaza a fi impliniti in luna august 2011 cu o vechime de 22 ani in MAI grupa 1 și 5 ani ... (vezi toată discuția)