avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul civil

am un frate in firsta de,44 ani este,invalid gradul 1 (nedeplasabil)peste 30 de zile i se espira,buletinul de identitate.Datorita problemelor grave de sanatate nu se poate prezenta la institutiile abilitate sa-i preschimbe ascest act.Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentr-u a putea sa-i preschimb,buletinul.



Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor se deplasează, la cerere, la domiciliul cetăţenilor nedeplasabili, în vederea preluării imaginilor, a solicitărilor şi documentelor necesare pentru eliberarea actelor de identitate. Cautati pe internet numere de contact din orasul in care locuiti si solicitati informatii
Trebuie sa obtineti o procura notariala, pe care o veti prezenta in original la biroul de evidenta a populatiei, alaturi de actul dvs. de identitate si de cel al persoanei care va mandateaza .
Pentru obtinerea procurii cred ca va trebui sa solicitati deplasarea notarului la domiciliul fratelui, intrucat acesta este nedeplasabil.
Intr-adevar, daca se solicita, lucratorii din cadrul serviciului de evidenta a persoanelr se pot deplasa si la locul unde se afla persoana in dificultate de a se prezenta la biroul lor .
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot depune acte reinnoire c.i. fara proprietar prezent fizic? mlcmlc mlcmlc Salutare, C.I.-ul imi expira in curand iar domiciliul este intr-un imobil al carui proprietar este parintele meu. Pentru reinnoirea cartii de identitate ... (vezi toată discuția)
La 87 de ani fără discernamânt, viză de flotant expirată Dapix Dapix Persoană de 87 de ani fără discernamânt, cu viza de flotant expirată. Vă rog frumos, cum trebuie procedat cu serviciul EVIDENȚA POPULAȚIEI, care ... (vezi toată discuția)
pentru preschimbarea cartii de identitate politia imi cere procura semnata de mama desi aceasta nu poate scrie fiind paralizata George Staicu George Staicu Pentru preschimbarea cartii de identitate politia imi cere procura semnata de mama desi aceasta nu poate scrie fiind paralizata la pat, in urma unui accident ... (vezi toată discuția)