avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amplasarea unui panou publicitar. Distanta legala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amplasarea unui panou publicitar. Distanta legala

va rog, daca poate cineva sa ma lamureasca la ce distanta de gardul vecinului pot amplasa un stalp pt panou publicitar, cu fundatie de beton?

Cel mai recent răspuns: alex2012 , utilizator 12:44, 17 Martie 2012
Art. 612

Distanţa minimă în construcţii

Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.
multumesc, cineva mi-a spus ca 2m ar fi distanta legala
Distanta de 2 metri este prevazuta pentru sadirea arborilor inalti si a feretrelor de vedere , a balcoanelor...
rt. 613

Distanţa minimă pentru arbori

(1) În lipsa unor dispoziţii cuprinse în lege, regulamentul de urbanism sau a obiceiului locului, arborii trebuie sădiţi la o distanţă de cel puţin 2 metri de linia de hotar, cu excepţia acelora mai mici de 2 metri, a plantaţiilor şi a gardurilor vii.


Limite legale
Art. 615

Distanţa minimă pentru fereastra de vedere

(1) Este obligatorie păstrarea unei distanţe de cel puţin 2 metri între fondul, îngrădit sau neîngrădit, aparţinând proprietarului vecin şi fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări ce ar fi orientate către acest fond.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie casa mihail80 mihail80 buna ziua asi dori sa stiu daca construiesc o casa normala de 3 m inaltime ce distanta trebiue sa am de la hotar cu vecinul?multumesc (vezi toată discuția)
spatiu minim lasat intre o casa mea pe hotar si o alta casa care se construieste 1mitubisi2 1mitubisi2 Buna ziua, Va rog sa ma informati in legatura cu urmatoarele: Casa mea se afla construita pe hotar. Lipita de casa mea, se afla alta casa, care urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)
Vecinatate cornelpoprock cornelpoprock Casa in care locuiesc are calcanul comun cu al vecinului; tot pe acelasi aliniament (pe terenul meu) am construit o magazie care se este la cca 15..20 cm ... (vezi toată discuția)