avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cai de atac dupa Inalta Curte de Casatie si ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cai de atac dupa Inalta Curte de Casatie si Justitie,in Romania inainte de CEDO

Buna seara,as dori sa va intreb care mai sunt caile de atac in Romania,dupa hotararea data de catre Inalta Curte de Casatie si Justititie?pun aceasta intrebare,deoarece intentionez sa adresez o cerere catre CEDO si nu vreau ca aceasta cerere sa-mi fie respinsa pe motiv ca nu am apelat la toate caile de atac posibile in Romania.Am auzit ca ar mai exista anumite cai extraordinare de atac,care se judeca tot la ICCJ de catre un complet de 5 judecatori,exista asa ceva? si daca da este absolut necesar sa apelez la aceasta cale de atac(daca raspunsul este afirmativ as dori sa stiu si in ce perioada trebuie realizata aceasta cerere)sau pot sa fac o cerere la CEDO sarind peste aceasta etapa.O alta intrebare la care as dori sa primesc un raspuns este daca se pot anexa cererii catre CEDO pe langa actele obisnuite(cererea de la fond,concluzii scrise fond,hotararea de la fond,cererea de la recurs,concluzii scrise recurs,hotararea curtii de apel,cererea de la ICCJ,concluzii scrise ICCJ,hotararea ICCJ)se pot anexa si copii dupa rapoartele de expertiza realizate in dosar si una din alt dosar(depusa inca de la curtea de apel ca drept dovada a nesimtirii expertilor si lipsei de obiectivitate cu privire la cauza mea)unde s-a acordat de catre aceasi experti o suma mult superioara pentru un teren invecinat,care culmea era si de calitate inferioara(fanat)terenului expus in cauza mea(de constructii),deoarece cred ca asa cei de la CEDO ar intelege mult mai usor situatia dosarului meu,decat daca doar as aminti despre aceste aspecte in cadrul cererii catre CEDO.Un ultim aspect as dori sa aflu daca aceste documente trebuie traduse si ele in limba engleza/franceza?Va multumesc
hotararile sunt atacabile la CEDO dupa ce s-a epuizat in general recursul, nu conteaza unde s-a judecat ...si la ICCJ se poate sa aveti recurs...
Daca s-a judecat recursul puteti sesiza CEDO.
Daca stati sa pierdeti vremea cu diverse judecati din tara prin cai extraordinare de atac veti iesi din termen.
Sper ca nu avocatii v-au spus ca trebuie sa va mai judecati prin tara cativa ani...

Actele se pot trimite in limba romana.
termenul de sesizare a Curtii este de 6 luni de la pronuntarea recursului
Multumesc pentru lamuriri,da la ICCJ am facut un recurs cu privire la decizia Curtii de apel ALBA si desigur a fost respins ca nefondat,deci in termen de 6 luni de la pronuntare nu de la comunicarea hotararii,trebuie sa apelez la CEDO,nu ?si rapoartele de expertiza le pot anexa acelei cereri catre CEDO?
Puteti anexa tot ce ati depus la judecata.

Alte discuții în legătură

Imobil nationalizat; actiune la cedo Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Am o mare dilema. Mi s-a respins ca nefondat recursul la procesul initiat in temeiul L.10 a imobilelor nationalizate bunicilor mei. Imobilele nemaiexistand ... (vezi toată discuția)
Proceduri cedo marinica71 marinica71 am o hotarare definitiva si irevocabila la iccj intr un proces civil de stabilire a succesiunii unde mi s au incalcat mai multe drepturi.pot face o sesizare la ... (vezi toată discuția)
Hotararile definitive admise de cedo. _Alin_ _Alin_ Doresc sa inteleg mai bine despre care hotarari / decizii definitive date de instantele din Romania pot fi admise de catre CEDO, pentru ca citind prin ... (vezi toată discuția)