avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cai de atac dupa Inalta Curte de Casatie si ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cai de atac dupa Inalta Curte de Casatie si Justitie,in Romania inainte de CEDO

Buna seara,as dori sa va intreb care mai sunt caile de atac in Romania,dupa hotararea data de catre Inalta Curte de Casatie si Justititie?pun aceasta intrebare,deoarece intentionez sa adresez o cerere catre CEDO si nu vreau ca aceasta cerere sa-mi fie respinsa pe motiv ca nu am apelat la toate caile de atac posibile in Romania.Am auzit ca ar mai exista anumite cai extraordinare de atac,care se judeca tot la ICCJ de catre un complet de 5 judecatori,exista asa ceva? si daca da este absolut necesar sa apelez la aceasta cale de atac(daca raspunsul este afirmativ as dori sa stiu si in ce perioada trebuie realizata aceasta cerere)sau pot sa fac o cerere la CEDO sarind peste aceasta etapa.O alta intrebare la care as dori sa primesc un raspuns este daca se pot anexa cererii catre CEDO pe langa actele obisnuite(cererea de la fond,concluzii scrise fond,hotararea de la fond,cererea de la recurs,concluzii scrise recurs,hotararea curtii de apel,cererea de la ICCJ,concluzii scrise ICCJ,hotararea ICCJ)se pot anexa si copii dupa rapoartele de expertiza realizate in dosar si una din alt dosar(depusa inca de la curtea de apel ca drept dovada a nesimtirii expertilor si lipsei de obiectivitate cu privire la cauza mea)unde s-a acordat de catre aceasi experti o suma mult superioara pentru un teren invecinat,care culmea era si de calitate inferioara(fanat)terenului expus in cauza mea(de constructii),deoarece cred ca asa cei de la CEDO ar intelege mult mai usor situatia dosarului meu,decat daca doar as aminti despre aceste aspecte in cadrul cererii catre CEDO.Un ultim aspect as dori sa aflu daca aceste documente trebuie traduse si ele in limba engleza/franceza?Va multumesc
Stimate reflexleg,

N-am prea inteles eu clar in ce faza procesula sunteti(la curtea de apel?),daca sunteti acolo trebuie sa treceti si pe la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) ca altfel va resping cererea cei de la CEDO pe motiv ca nu ati apelat la toate caile de atac din
Romania (oricum la ICCJ o sa primiti un termen de 6-12 luni si dk vi se pare prea lung puteti face o cerere de preschimbare de termen si eu am avut initial 12 luni si am redus cu mari greutati la 6 luni,pt detalii dati-mi un mesaj privat).
Daca va aflati in situatia in care dosarul s-a judecat la ICCJ si asteptati comunicarea hotararii(95% respins ca nefondat) trebuie sa stiti ca redactarea acesteia dureaza circa 1 luna dupa care este trimisa catre Curtea de Apel,iar dk vreti sa o primiti acasa tb sa achitati vreo 2 lei pt trimitere prin recomandata,taxa de timbru etc, ca ei is prea "saraci"(informatiile astea le-am primit in urma contactarii telefonice la registratura ICCJ).
Eu am sa astept o luna dupa care o sa trimit de 1 data pe saptamana cate un mail (ca sa am dovezi la CEDO in cazul ca nu vor sa mi-o trimita) si o sa le sun pe nenorocitele alea de 2 ori pe saptamana pana se satura si imi trimit hotararea si daca dupa vreo 2 luni,hai 2 luni jumate nu mi-o trimit (ori pe mail,ori prin recomandata) o sa adresez o cerere la CEDO unde anexez hotararea asa cum e ea redactata pe portalul ICCJ,ca doar n-o sa pierdem cele 6 luni in care putem face cerere la CEDO pt lenea celor de la ICCJ (care in marea lor majoritate,ca sa nu ma duc cu prostii la tribunal isi iau banii degeaba de la noi poporul roman,ca sa ne trateze cu dosul ori de cate ori apelam la ei).

Cu stima
Buna,

Da am avut recursul la ICJ si mi-a fost respins ca nefondat.Este vorba de un dosar penal si d-na avocat mi-a spus sa fac cerere si sa o trimit prin posta pentru hotarare.Si dansa o sa scoata hotararea si tot ce este nevoie ptr a trimite dosarul la CEDO.Dansa este din Bucuresti si nu cred ca o pot lungi ei cu japca incat sa nu depuna hotararea.
CEDO se poate sesiza si fara sa aveti motivarea hotararii instantei de recurs daca se intarzie prea mult redactarea hotararii instantei de recurs.Puteti obtine un certificat de grefa.

Mai dificil este atunci cand se admite recursul partii adverse si nu se cunosc motivele pentru care s-a admis recursul deoarece nu se poate face motivarea plangerii CEDO.
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2012
Alin Popescu, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil nationalizat; actiune la cedo Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Am o mare dilema. Mi s-a respins ca nefondat recursul la procesul initiat in temeiul L.10 a imobilelor nationalizate bunicilor mei. Imobilele nemaiexistand ... (vezi toată discuția)
Proceduri cedo marinica71 marinica71 am o hotarare definitiva si irevocabila la iccj intr un proces civil de stabilire a succesiunii unde mi s au incalcat mai multe drepturi.pot face o sesizare la ... (vezi toată discuția)
Hotararile definitive admise de cedo. _Alin_ _Alin_ Doresc sa inteleg mai bine despre care hotarari / decizii definitive date de instantele din Romania pot fi admise de catre CEDO, pentru ca citind prin ... (vezi toată discuția)