avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Activitatea de agent imobiliar (Intreprinere ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Activitatea de agent imobiliar (Intreprinere Individuala) necesita utilizarea casei de marcat fiscale,? unde se incadreaza aceasta functie/meserie/profesie?

Doresc sa infiintez o II avand activ. principala - tranzactii imobiliare.
Precizez ca am lucrat in domeniu ,SC agentie SRL unde se emiteau bonuri fiscale, clientilor persoane fizice.

Am inteles ca :

"
Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
"

Poate fi considerata o exceptie desfasurarea acestei activ. sub forma unei I.I. ?
Se incadreaza ca si profesie libera?

"-
activitatile desfasurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implica crearea unei societati comerciale;
Intra sub incidenta acestor prevederi:

a) profesiile libere sub toate formele de organizare, care nu implica crearea unei societati comerciale, desfasurate de catre notari, avocati, experti autorizati, medici, experti contabili, contabili autorizati, arhitecti, precum si de alte persoane fizice care presteaza servicii cu caracter profesional in domeniul stiintific, literar, artistic si educativ;
b) activitatile economice desfasurate in mod independent, inclusiv prin practicarea unei meserii, de catre persoanele fizice autorizate potrivit legii, cu exceptia activitatilor de taximetrie auto pentru marfuri si persoane. "



Va multumesc anticipat.
Potrivit OUG 28 din anul 1999, actualizata- aveti obligatia sa utilizati aparate de marcat electronice fiscale, daca prestati un serviciu direct catre populatie.
Parerea mea este ca nu va incadrati la exceptiile prevazute la art.2 din aceeasi ordonanta.
Daca nu doriti sa achizitionati o casa de marcat puteti lucrat doar prin banca, inclusiv cu persoanele fizice. Contravaloarea unei vizionari o puteti incasa direct prin banca, deci... se poate si fara casa de marcat.
Eu nu am vazut avocat sa umble cu casa de marcat fiscala dupa el.... la fel nici traducatori....

De ce ar face-o un consultant imobiliar cu activitate redusa sau oricare PFA...., mai ales daca veniturile sunt sub 30.000 euro si nu sunt platitori de TVA?
Obligatia de a avea casa de marcat, nu este data nici de volumul de activitate nici de plafonul de venituri. Aceasta obligatie este instituita de OG 28, iar activitatea consultantului imobiliar nu se regaseste ca exceptie, nefiind o profesie liberala, precum avocat, notari, traducatori...etc (a se vedea L200/2004 , chiar si L9/2011)
Pentru orice suma incasta numerar, se eliberaza bon fiscal, insotit de factura obligatoriu incazul PJ si la cerere in cazul PF
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
mayer, utilizator
Fie ca sunteti
1) PFA sau
2) II sau
3) Societate comerciala cu unic administator care e unicul "salariat" in firma , dar fara contract de munca scris..... se pare ca nu scapati....

Alte discuții în legătură

Comision agent imobiliar. sunt obligat să-l plătesc dacă nu am semnat un contract de vizionare? TeodorG TeodorG Buna seara In cautarea unui apartament de inchiriat, zilele trecute am vizionat un apartament prin intermediul unui agent imobiliar ce m-a anuntat inainte ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau chitanta lungus lungus o societate presteaza servicii web. in general colaboreaza cu persoane juridice, emite factura si incaseaza cu op sau chitanta. in cazul in care, ocazional, ... (vezi toată discuția)
Obligativitate emitere bon fiscal cybercat86 cybercat86 Buna ziua, Detin o firma care are ca activitate principala: 4540 - Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea ... (vezi toată discuția)