avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acordul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acordul tatalui

In cazul in care divortul a ramas definitiv si minorul a fost incredintat mamei, aceasta poate iesi din tara cu copilul fara acordul tatalui, de exemplu intr-o excursie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:44, 27 Noiembrie 2008
In aceste conditii, nu mai este nevoie de acordul tatalui penru a iesi din tara cu copilul
Buna,se poate iesi,dar trebuie sa ai la tine sentinta de divort cu stampila definitiv si irevocabil si o copie dupa certificatul de nastere al copilului,eu asa am iesit din tara cu copilul si nu am avut nici o problema
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Avand in vedere ca tatal se teme ca mama nu se va mai intoarce in tara cu copilul , ce metode legale are la dispozitie ca sa impiedice iesirea din tara ?
Se poate prevala de programul de vizita stabilit ?
Poate da copilul in consemn la frontiera ? Daca da , ce motive poate invoca ?
Da, chiar asa, daca tatal este un paranoic. Astfel copilul nu poate avea nici macar vacanta!

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent si sigur- iesirea din tara a copilului minor miha71 miha71 mama este in strainatate de 2 ani, tatal in tara , iar copilul (6ani)este in tara dar "ascuns" de mama la niste rude, parintii sunt in divort fara pronuntare ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort adinu91 adinu91 bun gasit, subiectul a mai fost pus in discutie dar raspunsurile sunt cotradictorii: imi este incredintat copilul in urma divortului, sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)
Scoatere din tara minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua ,as avea o intrebare : sunt divortata din 2010 si am o fetita de 7 ani si jumatate ; la divort fetita mi-a fost incredintata prin hotarare ... (vezi toată discuția)