avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acordul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acordul tatalui

In cazul in care divortul a ramas definitiv si minorul a fost incredintat mamei, aceasta poate iesi din tara cu copilul fara acordul tatalui, de exemplu intr-o excursie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:44, 27 Noiembrie 2008
In aceste conditii, nu mai este nevoie de acordul tatalui penru a iesi din tara cu copilul
Buna,se poate iesi,dar trebuie sa ai la tine sentinta de divort cu stampila definitiv si irevocabil si o copie dupa certificatul de nastere al copilului,eu asa am iesit din tara cu copilul si nu am avut nici o problema
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Avand in vedere ca tatal se teme ca mama nu se va mai intoarce in tara cu copilul , ce metode legale are la dispozitie ca sa impiedice iesirea din tara ?
Se poate prevala de programul de vizita stabilit ?
Poate da copilul in consemn la frontiera ? Daca da , ce motive poate invoca ?
Da, chiar asa, daca tatal este un paranoic. Astfel copilul nu poate avea nici macar vacanta!

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent si sigur- iesirea din tara a copilului minor miha71 miha71 mama este in strainatate de 2 ani, tatal in tara , iar copilul (6ani)este in tara dar "ascuns" de mama la niste rude, parintii sunt in divort fara pronuntare ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort adinu91 adinu91 bun gasit, subiectul a mai fost pus in discutie dar raspunsurile sunt cotradictorii: imi este incredintat copilul in urma divortului, sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)
Scoatere din tara minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua ,as avea o intrebare : sunt divortata din 2010 si am o fetita de 7 ani si jumatate ; la divort fetita mi-a fost incredintata prin hotarare ... (vezi toată discuția)