avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta cu sporuri salariale
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta cu sporuri salariale

Buna ziua!

In data de 04.06.2008 am depus la sediul societatii comerciale unde care am lucrat o cerere prin care am solicitat o adeverinta cu sporurile salariale in vederea recalcularii pensiei.
In septembrie si octombrie am sunat la sediul firmei si mi s-a transmis ca au un volum foarte mare de cereri si ca adeverintele nu poate fi eliberata prea curand.
Adeverinta solicitata trebuie depusa la Casa de Pensii pana la data de 06.12.2008.

Cum nu am primit niciun raspuns scris pana acum ma tem ca nu voi reusi sa depun adeverinta in timp util.
Ce pot face pentru a primi adeverinta solicitata?
Cel mai recent răspuns: PaulBogdan , utilizator 16:14, 2 Aprilie 2009
Incercati sa le explicati, ca va trebuie urgent aceasta adeverinta.
Nu cred ca va ajuta nici daca faceti o sesizare la organele competente, intrucat termenul de rezolvare este de 30 de zile de la data depunerii, avand in vedere data pana la care spuneti ca trebuie depusa acea adeverinta.

De ce pana la aceasta data trebuie s-o depuneti?
Buna seara,

Le-am explicat dar sustin ca au foarte multe cereri de solutionat.

Data de depunere a cereri a fost data de 04.06.2008. Pana in prezent au trecut 170 de zile de la data depunerii cererii la sediul firmei.

Adeverinta trebuie depusa la Casa de Pensii pana la data de 01.12.2008, deoarece recalcularea drepurilor de pensie se face in conformitate cu prevederile OUG nr. 4/2005 si numai in perioada celor trei ani de la intrarea in vigoare a ordonantei.

Pentru persoanele care depun cererea dupa 3 ani de la data platii drepturilor recalculate, noile drepturi recalculate se acorda incepand cu luna urmatoare celei in care s-a depus cererea de recalculare.
Recalcularea pensiilor se efectueaza din oficiu, nefiind nevoie de o cerere depusa din partea mea. Deci, recalcularea a fost facuta deja dar nu au fost luate in calcul sporurile care nu erau trecute in cartea de munca.
Eu trebuie sa aduc doar adeverinta privind sporurile permanente de care am beneficiat sau alte elemente care nu au fost inregistrate in carnetul de munca si care permit o majorare a punctajului anual, sporuri cuprinse in anexa la OUG nr. 4/2005.
Conform ordonantei, actele doveditoare se pot aduce timp de 3 ani dupa recalculare, plata facandu-se retroactiv, din momentul recalcularii.

Desi au trecut 170 de zile de la depunerea cererii la sediul societatii nu am primit nu am primit inca adeverinta. Ce trebuie sa fac in aceasta situatie?



Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2008
doru1948, utilizator
Iar daca depuneti adeverinta dupa aceasta perioada de 3 ani, noile drepturi recalculate se acorda incepand cu luna urmatoare celei in care s-a depus cererea de recalculare.

In aceasta situatie, nu vi se vor mai da retroactiv drepturile recalculate
Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie ancutzahofer ancutzahofer Buna ziua, O ruda a mea urmeaza sa faca o cerere pentru recalcularea pensiei limita varsta pentru ca nu s-au luat in calcul niste sporuri din adeverintele ... (vezi toată discuția)
Adaugarea sporurilor nevalorificate la data pensionarii si a sporurilor din adeverinte depuse ulterior la casa de pensii Lupu C Lupu C Buna ziua, Tatal meu este pensionar din 1994, pensie pertru limita de varsta (cod pensie V10), stagiu de cotizare 44 ani, 3 luni,17 zile. Anul acesta, in ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei pentru limita de varsta imasammy2011 imasammy2011 Buna ziua. In data de 2008 am primit Sentinta Civila prin care Casa de Pensii Bucuresti trebuia sa-mi recalculeze pensia pentru limita de varsta, ... (vezi toată discuția)