avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Am schimbat contabila, are voie sa nu-mi predea baza ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Am schimbat contabila, are voie sa nu-mi predea baza de date de la program, dar baza de date de la revisal?

vechea contabila, nu doreste sa-mi dea baza de date a firmelor mele. Mi-a dat toate actele pe 6 ani, unele "vrac", nu erau nici macar arhivate desi erau la ea de 4-5 luni. Mai mult, nu imi da nici macar baza de date de la REVISAL. Are voie? Unde e etica contabilitatii ce a a invatat-o la scoala? Nu mai imi raspunde la mail-uri, la telefon, nu-i raspunde nici noii contabile sa o lamureasca cu una alta, nu-mi da analitice la nimic. Ce inseamna asta? E ok, e legal, are voie asa ceva? Mi-a motivat ca programul ei a fost platit de ea. Dar banii care i i-am dat eu lunar pentru ce au fost? Nu in leafa aia intra si partea cu programul?
revisal-u' trebuie sa vi-l dea, ca e al firmei.

baza de date cu informatii contabile n-are de ce sa v-o dea, ca e a ei, programu' informatic e al ei.

v-a dat listingurile necesare- cerute de lege (pentru asta ati platit-o lunar).

putea sa va tina evidenta contabila manual, si atunci ce ("baza de date") va dadea?!

dar, negociati...
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2012
ContSters233047, utilizator
chiar daca va da datele contabile, nu aveti ce face cu ele atata timp cat nu aveti programul pe care l-a folosit ea. Iar ea nu poate (nici nu are voie) sa va dea si programul. Puteti eventual sa-l cumparati si dv. Daca a folosit vreun program free (sunt cateva si asa), atunci ar fi mai simplu pt dv. pt. ca nu cumparati o licenta.
Pai tocmai ca mi-am luat programul pe care ea il foloseste, ca sa o ajut sa i le dau pe stick datele culese de mine, sa nu le mai introduca si ea. Si imi erade un real folos sa pornesc de la ceva, decat sa ma apuc sa-mi consrtuiesc toti furnizorii. A refuzat sa-mi dea si Revisalul, pot sa fac ceva in privinta aceasta?
cearls a scris:

v-a dat listingurile necesare- cerute de lege (pentru asta ati platit-o lunar).


Bravo cearls!I-ai spus-o!=D>

Asa cum au spus si colegii mei, baza de date aferenta programului de contabilitate nu este obligata sa v-o dea.DACA ii plateati licenta programului era o treaba.Numai ca voi, patronii va credeti tare isteti si daca minimalizati importanta unui contabil , ..cam asa va trebuie!
Baza de date REVISAlL o puteti CUMPARA de la ITM.

Aveti grija cum construiti relatia cu noua contabila...:hammer:
oare a platit-o la zi ? asa cum zice ?:O
=D>

Alte discuții în legătură

Probleme cu preluarea bazei de date revisal modimpex modimpex buna seara! am urmatoarea problema cu care as dori sa ma ajutati: am preluat contabilitatea unei asociatii de formare profesionala de la vechea firma de ... (vezi toată discuția)
Infiintare sc cu obiect de activitate servicii contabile cameliaion cameliaion am o mare rugaminte....doresc sa infiintez o societate care sa se ocupe cu pregatirea actelor pentru declaratii si bilant....deoarece inca nu am terminat ... (vezi toată discuția)
Programator razbunator Jenu68 Jenu68 Buna ziua! De aproape trei luni domnul de la care am cumparat programul de contabilitate acum 4 ani nu mai vrea sa colaboreze pentru repararea erorilor de ... (vezi toată discuția)