avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SC cu obiect de activitate servicii ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SC cu obiect de activitate servicii contabile

am o mare rugaminte....doresc sa infiintez o societate care sa se ocupe cu pregatirea actelor pentru declaratii si bilant....deoarece inca nu am terminat facultate cu profil (inca), ci una de administratie publica, nu pot fi administrator la o firma de conta, mai ales ca stiam ca trebuie sa fii si expert contabil pt asta. eu doresc pentru inceput, pe firma aceasta sa fac inregistrarile contabile, in softul de contabilitate, iar pentru declaratii si bilant sa inchei un contract de prestari servicii cu un expert contabil sau firma de conta. ma puteti indruma spre un CAEN potrivit activitatii mele?multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ali_rc , utilizator 23:43, 14 August 2012
CAEN 6311: Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web şi activităţi conexe

....Activităţile de prelucrare a datelor includ prelucrarea completă şi elaborarea de rapoarte specializate pe baza datelor furnizate de către clienţi sau asigurarea prelucrării automate a datelor şi servicii de introducere a datelor, inclusiv activităţi de rulare a bazei de date (executare funcţiuni).
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2012
ContSters233047, utilizator
multumesc frumos :kissing:
@cearls, raman la aceeasi parere pe care ti-am expus-o ieri de dimineata. Acest cod CAEN nu intruneste conditiile pentru ca utilizatoarea noastra sa isi poata desfasura activitatea descrisa mai sus. Nici macar evidenta contabila primara nu are legatura cu administrarea paginilor web.

COD CAEN 6311

Această clasă include furnizarea de infrastructură pentru găzduire, servicii de prelucrare a datelor şi activităţi conexe.
Sunt incluse activităţi specializate de hosting, cum ar fi web hosting, servicii de streaming (organizare cursuri) sau găzduire de aplicaţii, a provizioanelor de servicii pentru aplicaţii generale, de timp, cota de facilităţi de la mainframe la clienti.
Activităţile de prelucrare a datelor includ prelucrarea completă şi rapoarte de specialitate din datele furnizate de către clienţi sau de furnizarea de automate de prelucrare a datelor şi servicii de introducere de date, inclusiv activităţile de baze de date de funcţionare.
Această clasă exclude activităţile unde furnizorul foloseşte computerul doar ca un instrument de lucru (unealtă) si care sunt clasificate potrivit naturii serviciilor furnizate.

:sorry:
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
daca nu va suparati, in cazul acesta care ar fi caen-ul cel mai potrivit?
@monique, n-am spus ca evidenta contabila primara are legatura cu administrarea paginilor web. nici nu rezulta de undeva...

pentru ce doreste @cameliaion ("sa fac inregistrarile contabile, in softul de contabilitate") e foarte bun codul caen 6311...


Intrebare

Sunt angajat ca operator PC (facturist/contabil) . Intentionez sa-mi infiintez PFA pt activitatea de prelucrare si introducere date financiar contabile.
Care este codul CAEN corect , 6311 sau 7490?

Raspuns

Codul CAEN este 6311

[ link extern ]
;)

Alte discuții în legătură

Infiintare srl niko79 niko79 Buna ziua! Sunt economist si as vrea sa imi inffintez un SRL si sa facturez serviciile de contabilitate clientilor (contabilitate completa, declaratii, ... (vezi toată discuția)
Codul caen potrivit pentru servicii de optimizare a websiteurilor pentru motoare de cautare Dan1310 Dan1310 Vreau sa stiu care este codul CAEN potrivit pentru o firma care se ocupa in primul rand cu optimizarea websiteurilor pentru motoare de cautare (SEO). Va ... (vezi toată discuția)
Pfa cu cod caen 6311 ioana.diana.cristea ioana.diana.cristea buna ziua, am un pfa cu codul caen 6311. unde pot gasi detaliat ce tipuri de servicii pot sa prestez? ma intereseaza mai ales daca pot presta servicii de ... (vezi toată discuția)