avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Actiune In Revendicare Pierduta in baza unor documente ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Actiune In Revendicare Pierduta in baza unor documente false

Dupa o perioada indelungata de Cramponari cu Parchetul B in care a cerut NUP inpotriva V-P care si-a falsificat un inscris pe timpul cand lucra la Primarie in scopul de a -l folosi in instanta fapt care sa si intamplat in anul 2009 ,a obtinut o hotarare favorabila lui ,definitiva si irevocabila cu acel inscris ulterior am cerut parchetului sa faca Expertiza Grafoscopica asupra inscrisului si sa demonstrat ca este falsificat prin imitatie servila . am contestat ordonanta prim procurorului de NUP la instanta din B- JUd V si sa dispus de catre instanta inceperea urmariirii penale inpotriva V-P , acum ce urmeaza parchetul poate dispune din nou NUP
Instanta a constatat ca Parchetul nu a cercetat suficient anumite aspecte sau nu a incadrat faptele corect, conform probelor existente la dosar. In consecinta dosarul a fost trimis catre Parchet pentru cerctare cu precizarea actelor care trebuiesc refacute sau initiate de catre parchet.

Art. 278 (1) -Cod procedura penala

Plângerea în faţa judecătorului împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată

Judecătorul, soluţionând plângerea, verifică rezoluţia sau ordonanţa atacată, pe baza lucrărilor şi a materialului din dosarul cauzei şi a oricăror înscrisuri noi prezentate.

Judecătorul pronunţă una dintre următoarele soluţii:

a) respinge plângerea, prin sentinţă, ca tardivă sau inadmisibilă ori, după caz, ca nefondată, menţinând rezoluţia sau ordonanţa atacată;

b) admite plângerea, prin sentinţă, desfiinţează rezoluţia sau ordonanţa atacată şi trimite cauza procurorului, în vederea începerii sau redeschiderii urmăririi penale, după caz. Judecătorul este obligat să arate motivele pentru care a trimis cauza procurorului, indicând totodată faptele şi împrejurările ce urmează a fi constatate şi prin care anume mijloace de probă;

c) admite plângerea, prin încheiere, desfiinţează rezoluţia sau ordonanţa atacată şi, când probele existente la dosar sunt suficiente, reţine cauza spre judecare, în complet legal constituit, dispoziţiile privind judecata în primă instanţă şi căile de atac aplicându-se în mod corespunzător.

Daca infractiunile de fals in inscrisuri si uz de fals s-au prescris, atunci Parchetul va da SUP, dar aveti la dispozitie actiunea in civil, in desfiintarea totala sau partiala a inscrisului (art.184 cod procedura civila). Atentie - nu faceti actiune in anularea inscrisului, decat daca exista originalul inscrisului falsificat...copiile nu se anuleza.
Odata pronuntata hotararea de desfiintare a inscrisului, toate actele subsecvente acestuia sunt nule.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are procurorul obligația de a cere judecătorului anularea unor acte când constată falsuri în înscrisuri oficiale? soparla62 soparla62 INTRBARE : Cand procurorul constata falsuri in inscrisuri oficiale dar faptele sunt prescrise are acesta obligatia sa ceara judecatorului de camera ... (vezi toată discuția)
Plângere împotriva rezoluþiilor sau ordonanþelor procurorului de netrimitere în judecatã (art.278 ind.1 c.p.p.) CORTEX CORTEX Buna ziua. Imi puteti spune va rog ca in cazul unei plângeri împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ... (vezi toată discuția)
Citat ca intimat spike00spiegel spike00spiegel Buna ziua Anul trecut pre vremea asta mi sa facut o plangere penala nefondata am dat declaratie mi sa zis c voi primi NUP ca faptele nu se confirma si la ... (vezi toată discuția)