avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stagiu de cotizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stagiu de cotizare

va rog sa ma lamuriti in urmatoarea speta:
avem o angajata care .este insarcinata .
are 12 luni lucrate ,dar o luna din cele 12 ,a fost in concediu medical.
intrebarea mea este :se considera stagiul de cotizare si acea luna in care a fost in CM?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 20 Martie 2012
Stagiu de cotizare pentru ce?
Daca vreti sa intrebati daca beneficiaza de CCC pana la 1 an sau 2 ani, raspunsul este DA, perioada de concediu medical este eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
da,pentru ccc.
va multumesc pt.raspuns.
Pentru CCC nu are relevanta stagiul de cotizare , ci faptul ca trebuie sa fie realizate venituri supuse impozitului pe venitin ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Intr-adevar, in calculul celor 12 luni se ia in considerare si perioadele in care o persoana a beneficiat de concedii şi de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate prevăzute de
OUG nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal gabryella23 gabryella23 Daca am 4 ore pe cartea de munca ? cate luni trebuie sa lucrez pentru a putea beneficia de prenatal ?:sorry: (vezi toată discuția)
Salariata in cic poate sa aduca concedii medicale? Mlucia Mlucia Am o salariata care are contractul de munca suspendat pana la data de 13.02.2019, se afla in CIC. Primesc de la ea 2 concedii medicale din ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc si crestere copil Bianca-Elena Bianca-Elena Buna ziua. Sunt angajata in Romania de pe data de 14 decembrie 2017.( pentru prima oara in ultimii 7 ani) Azi, 5 octombrie am intrat in concediu de risc ... (vezi toată discuția)