Buna ziua,
Iata o problema des intalnita:
-se emite decizia de concediere unui angajat cf. 65 CM
- angajatul o contesta si castiga in fond.
- la cateva zile dupa pronuntare angajatul face cerere de reintegrare
1. Avand in vedere ca hotararea nu a fost comunicata inca partilor, art 289 CM se aplica intocmai? Adica hotararea este executorie de drept de la pronuntare sau de la comunicare?
2. Daca angajatorul refuza reintegrarea pe motiv ca nu i-a fost comunicata inca hotararea, risca incalcarea art. 83 din L. 168/1999?
Presupunand ca angajatorul refuza sa execute voluntar, cu ce va fi investit executorul judecatoresc? Cu dispozitivul?! Stim ca nu se poate asa ceva- angajatul va trebui sa astepte redactarea.
Apoi, ce se intampla daca angajatul era "portar", iar la doua saptamani dupa concedierea individuala, prin hot a administratorului se desfiinteaza toate posturile de "portar"...Asta inseamna ca va trebui sa infiintezi un post de portar pe care sa-l desfiintezi un minut dupa.
Executorul va fi investit cu punerea in executare a hotararii judecatoresti ... asa cum am mai scris ceea ce se pune in executare este dispozitivul hotararii, adica ceea ce a decis instanta.
Daca nu exista hotararea , cum sa puna o hotarare judecatoreasca neredactata ???
In situatia in care instanta a decis anularea deciziei de concediere, efectul nulitatii consta in desfiintarea raportului juridic generat de actul juridic civil lovit de nulitate si prin aceasta restabilirea legalitatii.