avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pentru decontarea navetei saptamanale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pentru decontarea navetei saptamanale

Buna seara.... Sunt bugetar... pana anul trecut seful contabil de la noi mi-a decontat valoarea biletelor de microbuz.. anul asta a zis ca nu mi le mai deconteaza pentru ca mi-a zis el de o lege, nu mai stiu exact nr. legii, care ii obliga pe cei care fac transporturi de persoane sa aiba case de marcat.. si mi-a cerut sa ii duc la decont nu bilete de microbuz (mentionez ca biletele erau datate, stampilate, cu ruta scrisa), ci niste bilete care seamana cu niste bonuri fiscale (care au de asemenea data, ruta, valoarea etc.). Numai ca microbuzele care circula pe ruta pe care eu fac naveta nu au asa ceva. Eu ma urc in microbuz, dau banii la sofer, soferul imi da biletul si cam asta e...Am intrebat soferul si mi-a zis ca ei inca nu au asa ceva montat pe microbuz... I-am spus acest lucru si sefului contabil, dar nici nu vrea sa auda de asa ceva.... ca inseamna ca microbuzul nu circula legal...Nu stiu ce sa fac... are dreptate?? sau e vreo alta lege care le-a dat firmelor de transport un ragaz pana isi pun casa din aceasta?? M-am mai interesat si pe alte rute si pana acum nu am gasit vreo masina care sa aiba asa ceva... nu zic ca nu exista... Cum pot eu sa ii aduc ceva care inca nu s-a implementat???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:00, 24 Martie 2012
Da.. m-am lamurit... si totusi microbuzele nu au asa ceva... cum pot eu sa ii oblig sa imi dea ceva ce nu au???
Cu o reclamatie, pentru a-i determina sa intre in legalitate. :wassat: Au avut timp suficient un an pentru a dota masinile cu echipamentul corespunzator impus de ordonanta.
In acest caz, puteti sesiza Garda Financiara , ARR-ul sau Politia - Serviciul de investigare a fraudelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Case de marcat la transportatori persoane sau biletele tiparite micheline20 micheline20 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii legislative referitoare la obligativitatea caselor de marcat pentru transportatorii rutieri de ... (vezi toată discuția)
Se poate si fara bon fiscal? Faneegean Faneegean Care sunt produsele,pachetele de produse (daca acestea exista,e un lucru important pentru ca s-ar putea sa nu existe ) pentru care un agent de vanzari ... (vezi toată discuția)
Obligativitate bon fiscal g_adry g_adry Este obligatoriu ca o firma ce comercializeaza si instaleaza sisteme de energie regenerabila (sisteme solare apa calda si electricitate) este obligata sa ofere ... (vezi toată discuția)