avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colaborare ptr.persoana pens.anticipat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colaborare ptr.persoana pens.anticipat

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati, ca in atitea alte dati, cu urmatoarea situatie: poate o SC sa incheie un contr.de prestari servicii cu o pers. fizica (care nu este PFA) ? Se doreste incheierea unui astfel de contract ptr.realizarea unui proiect mai complex, cu interpretari de parametri, cu un expert, ptr.o perioada de 3-4 luni. Ca sa fie si mai interesant, expertul respectiv este pensionat anticipat. In luna iulie trece la limita virsta. Intrebarea este: putem incheia o conventie de prestari servicii? daca da care ar fi baza legala? se poate incheia conventie din aprilie si plata la predarea lucrarii (in iulie cind poate nu ar mai fi probl.de pensia anticipata)?
Daca se poate incheia se opreste la platitor doar impozit sau si alte dari?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:35, 20 Martie 2012
Conventiile civile se pot incheia pentru activitati ocazionale ... regimul juridic al acestora este supus dispozitiilor Codului civil si nu legislatiei muncii ....
stiu ca sint supuse dispozitiilor Codului civil. Deci pot incheia conventie si in ce conditii?
Asa cum am spus anterior, acestea se incheie pentru activitati ocazionale ...referitor la cumulul pensiei cu alte venituri realizate de catre o persoana pensionata anticipat vedeti acest articol:
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventiile civile incepatorul99 incepatorul99 Conventiile civile, o tema foarte sensibila, in conditiile in care, in ultimii ani, practica judiciara si legislatia in vigoare a dat interpretari dintre cele ... (vezi toată discuția)
Conventie civila de prestari servicii catalinat catalinat Buna ziua, Sunt membru intr-un proiect ce utilizeaza fonduri structurale si ma intereseaza sa stiu daca conform noului cod al muncii se mai pot intocmii ... (vezi toată discuția)
Contracte criog criog salutare, as avea o intrebare, asa la miez de noapte: se mai fac contracte de colaborare intre angajator si viitorul angajat? viitorul angajat este un ... (vezi toată discuția)