avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gard gradina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gard gradina

Locuiesc in Banat, iar la noi casele sunt lipite unele de altele la strada si se prelungesc de obicei cu o curte si uneori cu o mica gradina de zarzavaturi,iar aceste gradini sunt imprejmuite cu gard de sarma, pentru o buna luminozitate.Intrebarea mea este: se poate imprejmui si cu alt tip de gard :scandura sau caramida sau beton? Oalta intrebare: cat de mult am voie sa ma intind cu constructia casei sau a unei magazii(din beton si caramida) in gradina ,pentru a nu deranja vecinii ?(gradinile nu sunt foarte mari ,au o deschidere de aproximativ 10m si o lungime de 30m). In lungul gardului am voie sa plantez ceva,respectiv zmeura,mur,coacaze la o anumita distanta de gard? (am lasat cam 35-40cm).Conteaza daca este gardul meu sau al vecinului?(gardul meu este in partea dreapta ,asa au fost facute de stramosi)
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 13:41, 20 Martie 2012
- se poate imprejmui cu orice este aprobat prin autorizatia de construire emisa de Primarie...
- va puteti extinde cu constructia cat este precizat in autorizatia de construire emisa de Primarie...
- daca ii deranjati pe vecini, e o problema subiectiva.
- in afara de pomi, nu exista distante minime...
- da, conteaza al cui e gardul sau daca e gard comun! daca se sprijina zmeura pa gardu' vecinului ,i se ia vopseaua, rugineste, intr-un caz extrem va poate cere sa il reparati....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere gard 2014Elena 2014Elena Ce sanctiune se aplica daca cineva iti strica un gard din scandura la gradina cum mi s-a intamplat , la un teren de legume masurat cadastral si intabulat. ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire cu gard redspike200 redspike200 Buna ziua! As avea si eu nevoie de cateva informatii. Problema este in felul urmator: Locuiesc la parterul unui bloc iar in fata apartamentului am un spatiu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În casa părintească nu mai locuiește nimeni de ... ValiBratan ValiBratan Bună ziua! În casa părintească nu mai locuiește nimeni de vreo 4 ani, părinții fiind decedați. Din motive obiective, moștenirea nu a putut fi ... (vezi toată discuția)