avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum pot schimba un plan parcelar gresit?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum pot schimba un plan parcelar gresit?

Va salut,Am un teren de 5000 de metrii si datorita planului parcelar din care am primit documentatia necesara pentru executarea masuratorii cadastrale ,portiuni din suprafata de protectie a canalului de desecare atat pe laterala teremului cat si pe partea din spatele terenului unde am vecinatate cu un alt canal au ajuns sa fie cuprinse in planul parcealar facut de primarie pentru parcela mea care a fost mutata de la 6 m de acest canal pana la 30 cm in interiorul canalului lateral fata de vechea locatie cunoscuta la punerea in posesie.Daca ma poate indruma cineva cam ce sanse pot avea sa dovedesc in instanta ca este ilegal sa fiu pus pe canale ale caror documentatii nu le gasesc nicaieri cu toate ca ele sunt inscrise pe planul parcelar.si daca am sanse sa pot obtine refacerea planului parcelar pentru parcela mea.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: eracles , utilizator 16:43, 9 Martie 2016
In situatia in care precizati "canale ale caror documentatii pe care nu le gasesc nicaieri",va confruntati cu o eventuala imposibilitate probare delimitare parcela
In lipsa documentelor justificative este hazardat a emite opinie
Contactati persoana specializata ,care analizand competent situatia ,coroborand cu documentele pe care le detineti ,se poate pronunta asupra oportunitatii promovarii unei actiuni impotriva OCPI
Va multumesc pentru raspuns .Cum este posibil ca pe titlu de ptoprietate sa fie trecute aceste canale ca vecinatati si acum sa nu gasesc documentatia acestor canale care nu sunt niste mici santuri.,sau documentatia dupa care a fost eliberat titlu de proprietate despre care la cadastru aflu ca nu au o asemenea documentatie in baza careia a fost eliberat titlu de proprietate.Canalul principal cred ca are 7m latime si cel putin 4 m adancime.Ma poate informa cineva unde sa caut aceasta documentatie deoarece ANIF raspunde ca nu au asa ceva,OCPI la fel,Primaria la fel,IAS nu raspunde la cererea trimisa prin posta dar telefonic ma informeaza ca ce au avut au predat primariei de care apartine parcela mea.
Administraţia naţională de îmbunătăţiri funciare s-a desfiinţat şi a apărut Agenţia naţională.de îmbunătăţiri funciare. Administraţia a predat pe bază de protocol tot activul şi pasivul care mai departe a fost predat Administraţiei naţionale APELE ROMÂNE.
Deci acolo să căutaţi. Depinde în ce bazin hidrografic sunteţi. . Dacă mi-e permis , Apele Române au un site, unde să căutaţi. şi apoi să vă adresaţi. Succes!!!!!!
Va multumesc.
Buna seara!Intr-o situatie asemanatoare ma aflu si eu: cand am primit titlul, nu se afla niciun canal pe el, ulterior aparand unul longitudinal, care coboara pe o latura, iar de la jumatatea terenului intra in suprafata retrocedata, si alt canal imi blocheaza iesirea la soseaua de centura, singura de altfel,mai mult, s-a" plantat "acolo si un camin de deversare! M-am adresat Primariei si , dupa insistente, mi-au raspuns ca vor pune tuburi cand se va amenaja acostamentul soselei! In ritmul in care se lucreaza, am de asteptat! Poate cineva sa imi dea un sfat in ceea ce priveste modalitatea de a-i obliga sa remedieze situatia? Mentionez ca nu mi s-a retrocedat nici macar suprafata trecuta in registrul agricol, pe motiv ca nu e teren suficient! Pe langa faptul ca mi s-a diminuat suprafata, au mai aparut acum si aceste canale care imi blocheaza intrarea la tteren!

Alte discuții în legătură

Teren cu coordonate noi, gresite iucu iucu Bunaziua! Ce pot face daca am un teren scos din tarla, in urma intabularii, din cauza inventarului de coordonate gresit. Virtual, terenul nu e in vechile ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gresit ionraducanu ionraducanu Buna ziua, va rog sa postati sfaturi, opinii cu privire la urmatoarea speta: In anul 2004, socrului meu i-a fost eliberat un titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Cadastru veronica_bo veronica_bo Intentionez sa cumpar o parcela de teren care face parte dintr-un lot cu mai multe astfel de parcele. Pentru ca mi-am exprimat dorinta de a avea o suprafata ... (vezi toată discuția)