avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie impotriva deciziei de pensie de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie impotriva deciziei de pensie de invaliditate

Am rugamintea sa ma ajute cineva,daca se poate !?! Am varsta de 38 ani,am lucrat 15 ani,o luna si 23 zile in Politie(cu un stagiu total de cotizare realizat in sistemul de ordine publica si siguranta nationala de 24 ani,7 luni si 28 zile) si la data de 30.11.2011 am incetat raporturile de serviciu . In baza deciziei privind acordarea pensiei de invaliditate(pentru gr.II) mi s-a stabilit o pensie de asigurari sociale de 661 lei. Doresc sa contest aceasta decizie,ce pasi trebuie sa fac ? La depunerea contestatiei imi este necesar vreun document pe care trebuie sa-l solicit de la I.P.J. ?Va multumesc !!!

Cel mai recent răspuns: ttincuta , utilizator 15:40, 18 August 2012
LUCINICA a scris:

Eu m-am pensionat in luna iunie 2011 si abia la sf lunii decembrie am primit decizia de pensie in cuantum de 930 lei la o vechime de 19 ani si 3 luni de politie.

[Mesaj editat - pct. 1.3 din regulament]

Raspunsul primit de mine la contestatie a fost f.simplu calculul punctajului mediu e corect si se imparte la 35 ani (in functie de data nasteri) iar rezultatul este apoi inmultit cu valoarea punctului de pensie 730 lei plus ordinul militar de 10,15,20% cat ai lucrat in sistem si .....asta e pensia.
Eu in 2011 iulie pensionat cu stagiul de 23de ani si 7 luni de armata + 1an si 4 luni militar in termen am 1483 lei cat fostul coleg pensionat cu 17 ani de armata (cel pensionat cu 20 ani m-a depasit ) pe vechea lege lor le-a impartit la 20 ani stagiul complet in timp ce noua la 35 de ani.
Concluzia ,asteptam sa apara noua lege militara ,ocupationala ,etc a pensilor sa revenim la 20 de ani stagiu complet ,alta solutie nu vad.
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2012
sorinpanait, utilizator
atat ne ramine doar speranta ca va apare noua lege militara si se vor indrepta lucrurile si pentru noi cei cu pensii de invaliditate din sistemul militar ,sau sa-i dam in judecata sa ne plateasca daune pentru ca afectiunile au fost survenite in timpul si din cauza indeplinirii activitatilor de serviciu.
sa inteleg ca daca va apare noua lege militara ne vor revizui pensiile si ne vor incadra la pensii de serviciu???? eu tot mai sper ......................
e nedrept sa constati ca multi betivani din sistem (cei drept au avut 10 ani ca militar)si care s-au clasat inapti pe nebuneala pentru ca mai aveau putin si urma sa-i dea afara au pensie de serviciu au primit si ajutoarele sociale atit pentru vechime cit si pentru anii ramasi pina la implinirea virstei de pensionare si culmea au si pensii mai mari .
cu contestaiile la casa de pensii greu de rezolvat( oricum nu primesti raspuns favorabil adica sa speri sa ti se mareasca pensia )eu am depus-o in ianuarie personal la Bucuresti si n-am primit raspuns nici in ziua de azi,probabil spera sa dam coltul cit mai repede ca la pensiile care ni le-au tras nici sa mori nsalariile compensatorii (cite 2 solde pentru anii ramasi pina la implinirea virstei de pensionare le-au primit inaptii care s-au facut inapti ca indeplineau conditiile unei pensii de serviciu -altfel erau buni de munca dar au gasit portita )
felicitari lor rusine guvernantilor care au facut diferenta intre inapti serviciu militar si pe deasupra ei au si drept de munca si-si mai pot completa veniturile ,iar noua nu ne ajung banii nici macar sa ne tratam corespunzator (in fiecare an comisie , analize puse in brate pe care tre sa le faci cu bani si pe deasupra te lovesti de o gramada de incompetenti (medici ma refer, acelasi medic se contrazice dind doua diagnostice diferite iar altul din spital cu renume in Iasi ma face cenestopata si ca nu-s bune analizele pe care le-am efectuat - o parte si in strainatate ,tomografe ,RMN-uri si alte cele care m-au costat aproape 100 milioane vechi)
,iar o doamna doctor reumatolog inteligenta foc mai isi propune sa ma si depensioneze ca dupa parerea ei sunt sanatoasa tun . I-am zis medicului de la comisia de expertiza si medicului neurolog nu mai fac investigatii pe bani pina nu ma a duce cu targa in spital ca m-am saturat sa fiu victima sistemului sanitar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie provizorie de pensie, neacordare cuantum integral pensie - casa de pensii sectoriala tinaa tinaa buna seara . sotul meu s-a pensionat din iulie 2011 pe caz de boala de la isu , pompier. de la acea data pana in prezent a primit in 14 octombrie 2011 900 ... (vezi toată discuția)
Când pot beneficia de pensie? florina_222 florina_222 Sunt nascut în anul 1970,luna aprilie,ziua 21,bărbat. Stagiul de cotizare în specialitate : 19 ani,6 luni,23 zile. Stagiul total de cotizare : 29 ani,6 ... (vezi toată discuția)
Termenul de predare a dosarului de pensionare catre casa sectoriala de pensii de catre unitatea angajatoare florina_222 florina_222 Vă rog să mă ajutaţi,soţul meu a fost cadru activ într-o unitate a M.A.I.,ca urmare a unei decizii medicale a fost clasat ca inapt pentru serviciul ... (vezi toată discuția)