avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul stagiu cotizare somaj CIM-uri partiale multiple
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul stagiu cotizare somaj CIM-uri partiale multiple

Buna ziua. Vin cu o intrebare la care inca nu am gasit un raspuns concret pe forum.
Ma aflu in urmatoarea situatie:
03.11.2014-27.04.2015 cim cu 4 ore zi
26.11.2014-24.02.2015 cim cu 4 ore zi
28.04.2015-27.09.2015 cim cu 4 ore zi
18.05.2015-11.12.2015 cim cu 4 ore zi
20.05.2015-18.08.2015 cim cu 4 ore zi
30.10.2015-11.12.2015 cim cu 8 ore zi
Acestea sunt toate cim-urile din ultimii doi ani.
Dupa cum se poate observa majoritate cim-urilor sunt cu timp partial si se suprapun atat 2 cat si 3 cim-uri deodata.
Conform articolului 34 din legea 76|2002 care reglementeaza stagiul de cotizare pentru cim-uri cu timp partial "se stabileste proportional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate in baza contractelor individuale de munca cu timp partial".
Asadar nu am gasit nicaieri stipulat faptul ca sunt limitate la 8 ore pe zi.
Conform celor de la AJOFM nu se iau in calcul decat cim-urile cu timp partial pana la norma de 8 ore. Ce depaseste nu se ia in calcul.
Unde este prevazut acest aspect in legislatie?
Deoarece am primit deja o decizie de respingere a dosarului depus in data de 14.12.2015, credeti ca as avea vreo sansa daca contest aceasta decizie?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: luminita_mardar , utilizator 20:48, 28 Decembrie 2015
Faceti o sesizare la ANOFM, pe e-mail, la: anofm@anofm.ro
Am facut sesizare..se primeste un raspuns in 30 de zile...timp in care bineinteles ca expira termenul de contestare a deciziei de respingere.
Multumesc
Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă:

Art.17
(1) În aplicarea prevederilor art. 34 alin. (1^2) din lege, stagiul de cotizare aferent unui contract individual de muncă cu timp parţial se stabileşte ca raport între timpul de muncă pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă cu timp parţial şi durata normală a timpului de muncă.
...

Art. 19^1
...
(4) Începând cu declararea contribuţiilor sociale datorate conform legii, potrivit titlului IX^2 «Contribuţii sociale obligatorii» din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, numărul de zile cu normă întreagă lucrate în lună, folosite la stabilirea stagiului de cotizare, pe baza informaţiilor cuprinse în declaraţiile lunare privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, depuse de angajator, potrivit prevederilor legale, şi puse la dispoziţia agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă, pe cale electronică, din sistemul informatic al Ministerului Finanţelor Publice, se calculează prin împărţirea numărului de ore efectiv lucrate în lună, în care se includ şi orele suspendate în lună pentru incapacitate temporară de muncă suportată de angajator, conform legii, la numărul de ore reprezentând timpul normal de lucru, conform tipului de contract (8, 7 sau 6 ore). Rezultatul obţinut se corelează cu numărul de zile lucrătoare în lună. În situaţia în care rezultatul obţinut este egal cu numărul de zile lucrătoare în lună, stagiul de cotizare este egal cu o lună. În situaţia în care rezultatul obţinut este mai mic decât numărul de zile lucrătoare în lună, la stabilirea stagiului de cotizare se iau în considerare numai zilele cu normă întreagă lucrate în lună, calculate potrivit modalităţii de calcul. În situaţia în care rezultatul obţinut ca urmare a aplicării formulei este exprimat în fracţiuni de zile cu normă întreagă lucrată în lună, orele care corespund unei fracţiuni de zile cu normă întreagă lucrată în lună vor fi considerate ca o zi cu normă întreagă lucrată în lună.

(5) Pentru asiguraţii cu mai multe contracte individuale de muncă, numărul de zile cu normă întreagă lucrate în lună, folosite la stabilirea stagiului de cotizare, se obţine prin însumarea numărului de zile cu normă întreagă lucrate în lună, folosite la stabilirea stagiului de cotizare, calculate conform alin. (4), pentru fiecare contract individual de muncă.
.....
Va multumesc pentru raspuns.
Si inteleg din normele metodologice de aplicare a legii() faptul ca stagiul de cotizare in cazul persoanelor cu mai multe cim-uri se calculeaza individual pentru fiecare cim in parte. Deci mi s-a calculat eronat stagiul de cotizare...si m-as fi incadrat cu cele 12 luni in ultimele 24.
Astept acum si un raspuns oficial din partea ANOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de somaj pentru mai multe cim ionii ionii Am 2 contracte de munca, full time incheiate pe o perioada determinata de 1 an.Ambele inceteaza de drept in aceeasi zi .Intrebarea mea este daca se iau in ... (vezi toată discuția)
Modul de calcul al indemnizatiei de somaj mihailcostache mihailcostache Buna ziua Am mare nevoie de ajutor din partea d-voastra. Sunt pe cale sa-mi depun dosarul pentru somaj si nu stiu cum mi se va calcula indemnizatia. Pe ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj ionelsoare ionelsoare Buna ziua, Am o problema in ceia ce priveste acordarea ajutorului de somaj, si anume: - am fost incadrat in invatamnt pe perioada 1 septembrie 2011-31 ... (vezi toată discuția)