Eu nu cred ca notarul are vreo vina.
Functionarul de la primarie poate sa fi dat dovada de neglijenta in serviciu, sau poate este o greseala materiala in acte.
Cine a inscris acea suprafata in rolul fiscal , cine a emis titlul de proprietate, cine a facut masuratorile...cred ca nu e chiar simplu de constatat unde s-a gresit, dar nu este imposibil, iar greseala trebuie gasita si rectificata.
Ar trebui sa vorbiti cu promitentul cumparator si sa il faceti sa inteleaga ca toate acestea nu s-au produs cu intentie si sa nu ceara dublul avansului, ori sa mai astepte pana se clarifica lucruile si sa se incheie vanzarea pe acea suprafata, cea reala , la pret corespunzator.
Imi pare rau .Desigur ca anumite persoane abia asteapta oportunitatea unor castiguri . Dar in final trebuie descoperita greseala si cel care a comis-o , si sa-l puneti sa plateasca.
In primariile de la sate se pot strecura greseli in acte , sa sitti.Iar daca oamenii nu le observa imdeiat , pot fi pagubiti. Tot prin neglijenta unui functionar , care mi-a calculat gresit suprafata constructiei si a terenului , am platit ani in sir un impozit de 3 ori mai mare.Tot eu am descoperit greseala, insa cam tarziu si fara a mai putea recupera ceva .
Nu contest nici faptul ca ar putea fi vorba despre vreo frauda, unchiul despre care spuneti si cel din primarie , in fond stim bine cam ce se intampla prin primarii.Dar acestea sunt doar ipoteze, situatia dvs. trebuie analizata pas cu pas , pentru a se afla adevarul.
~ final discuție ~